Sărbătoare mare pentru toți românii, marți, 19 mai. Vezi care sunt sfinții sărbătoriți

Mâine, 19 mai, este sărbătoare mare pentru toți românii. Vezi care sunt sfinții sărbătoriți și cui trebuie să-i urezi „la mulți ani”.

G.B., luni 18 mai 2020 , 21:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mâine, pe 19 mai, în calendarul ortodox, sunt prăznuiți mai mulți Sfinți importanți. Aceștia sunt: Sfântul Patrichie, Sfântul Memnon, Sfântul Dimitri Donskoi, Sfântul Arolot, Sfânta Chiriachi și Sfânta Teotimi.

Sfântul Patrichie a fost episcopul Prusiei. Acesta a fost pârât în fața eparhului Iulie că avea credință în Dumnezeu, iar pentru aceasta, cel din urmă a încercat să-l facă să uite de Hristos și să se închine la idoli.

Sărbătoare mare pentru toți românii, marți, 19 mai. Vezi care sunt sfinții sărbătoriți

Pentru că nu reușea să-l întoarcă de la cuvântul lui Dumnezeu, mai întâi, eparhul Iulie l-a aruncat în mijlocul izbucnirilor de ape fierbinţi. Apoi, pentru că nici astfel nu a putut să-l facă să se închine la idoli, mucenicului Patrichie i s-a tăiat capul cu sabia împreună cu Acachie şi Menandru şi Polien, trecând la cele sfinte.

Citeste si: VIDEO| 15 iunie - se deschid hotelurile de la mare

Citeste si: VIDEO| Năvală fără frontiere: Scene de haos în vămi

Citeste si: VIDEO| S-au grăbit să stea la coadă: Instituțiile statului au fost luate cu asalt de români

sărbătoare mare 19 mai 2020

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”, este rugăciunea pe care fiecare credincios trebuie să o rostească în această zi.

Citeste si: Marcel Vela, un nou avertisment pentru români: Virusul încă nu a fost învins!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si