Sărbătoare mare duminică. Un sfânt important apare în calendar. Mulți români îi poartă numele

Sărbătoare duminică. Pe 15 septembrie 2019, creștinii-ortodocși îl pomenesc pe Sfântul ierarh Iosif cel Nou de la Partos.

R.B., sâmbătă 14 septembrie 2019 , 12:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iosif s-a născut în 1568, în orașul Raguza, din Dalmatia. După ce tatăl lui a murit, s-a mutat în Ohrida, un oraș la sud de Dunăre, alături de mama sa, conform crestinortodox.ro.

La numai 15 ani, intra în mănăstirea Maicii Domnului din Ohrida, acolo unde a slujit timp de cinci ani. După aceea, s-a dus pe Muntele Athos, la Mănăstirea Pantocrator, loc unde s-a călugărit, primind astfel numele de Iosif.

Citeste si: Sărbătoare de o importanță mare pentru români. Cum prăznuiesc oamenii Înălţarea Sfintei Cruci

Rugăciune către Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos

Preabunule si intru-tot-laudate Parinte Iosife, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta la a ta folosire si cu rugaciune fierbinte te cheama pe tine, grabeste de ne ajuta si noua celor ce cu credinta si cu dragoste savarsim pomenirea ta, stand rugator catre Atotmilostivul Dumnezeu, pentru ca dreapta credinta sa se intareasca si sa sporeasca si toata crestinatatea sa fie ingradita si pazita prin sfintele tale rugaciuni, de certurile cele lumesti si de toata dezbinarea si neintelegerea. Si pentru ca Domnul Dumnezeul nostru sa ne acopere si sa ne apere de tot raul: de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de incalcarea noastra de alte neamuri, de robie, de prapadul razboiului, de toate bolile si ranile cele aducatoare de moarte si de cumplita moarte cea prin dezlantuirea puterilor fara de zagaz ale firii.

Citeste si: Toamna își intră pe deplin în drepturi. Ce temperaturi se vor înregistra

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si