Sărbătoare mare pe 23 decembrie. Află pe cine prăznuim cu două zile înainte de Crăciun

Pe data de 23 decembrie, în fiecare an, sunt prăznuiți Sfinţii 10 Mucenici din Creta. Sfinții au pătimit pentru Hristos în insula Creta, în timpul împăratului Deciu (251-253).

Author: G.B. duminică 22 decembrie 2019 , 13:43

Sărbătoare mare, mâine, 23 decembrie. Află pe cine prăznuim cu două zile înainte de Crăciun
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare pentru creștini pe 23 decembrie. Sfinţii 10 Mucenici din Creta sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox. Teodul, Satornin, Evpor, Ghelasie şi Evnichian erau din cetatea Gortinei, Zotic din Cnossos, Agatopod din Epinia Panormului, Vasilide din Hania, iar Evarest şi Pompie din Iraclion sunt cei 10 sfinți care au murit pentru credință.

Citeste si: Un copil a intrat pe teren în timpul meciului PSG- Amiens pentru a obţine un autograf de la Mbappe- VIDEO

Sărbătoare mare, mâine, 23 decembrie. Află pe cine prăznuim cu două zile înainte de Crăciun

Citeste si: Păduri întregi din Australia au fost distruse de incendii devastatoare

Sărbătoare mare, mâine, 23 decembrie. Află pe cine prăznuim cu două zile înainte de Crăciun

Pentru că au refuzat să jertfească idolilor, sfinţii au fost prinşi de asupritori şi adunaţi în acelaşi loc. Au fost chinuiţi cu cruzime timp de 30 de zile şi în ziua a 23-a a lunii decembrie, când au fost duşi la judecată, au stat tari şi neclintiţi în credinţa pe care o aveau în Hristos. Cei 10 Mucenici din Creta au primit moartea prin tăierea capetelor cu sabia, apoi cei apropiaţi mucenicilor au luat sfintele trupuri şi le-au îngropat (sursa: vol.

"Vieţile Sfinţilor") conform agerpres.ro.

Citeste si: Concertul organizat în cinstea Eroilor Revoluției a fost anulat

Rugăciunea care atrage binele asupra familiei tale

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea

numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin”.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Bilanț coronavirus 24 iunie 2021:  Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24... Bilanț coronavirus 24 iunie 2021: Au fost confirmate 68 de cazuri noi în ultimele 24 pe ore. Câte persoane au murit?
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si