Sarbatoare pentru toti crestin-ortodocsii! Pe 17 ianuarie este praznuit intemeietorul vietii monahale!

In fiecare an, pe 17 ianuarie, Sfantul Antonie cel Mare este praznuit de toti crestin-ortodocsii. Acesta este considerat intemeietorul vietii monahale!

Author: G. S. marți 16 ianuarie 2018 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La varsta de 20 de ani, dupa ce parintii lui au murit, s-a indreptat spre calea bisericii, auzind cuvintele lui Iisus Hristos: "Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi" (Matei 19, 21).

Este considerat totodata ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor saraci, fiind cel care ne apara de duhurile rele si de vraji.

La Sfantul  Antonie cel Mare merg sa se roage cei care nu reusesc sa se casatoreasca, pentru gasirea alesului.

Icoana facatoare de minuni a Sfantului  Antonie cel Mare se afla in biserica care ii poarta numele, „Sfantul Cuvios Antonie cel Mare” Curtea Veche, acesta fiind singurul obiect care a ramas intact, dupa ce biserica a ars in intergime.

Troparul Sfantului Antonie cel Mare

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, Parintele nostru Antonie. Si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta.

Slava Celui ce ti-a dat tie putere, slava Celui ce te-a incununat pe tine, slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si