Sărbătoare sâmbătă. Anual, pe data de 16 noiembrie, mai mulţi credincioşi îşi sărbătoresc ziua de nume, deoarece în calendarul ortodox este prăznuit un Sfânt important. Acesta este Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei.

De când şedea la vamă şi a auzit chemarea lui Dumnezeu chiar i-a spus: "Urmează Mie", Sfântul Matei a uitat de toate cele lumeşti şi a I-a urmat calea, de atunci devenind Apostol.

Sărbătoare sâmbătă

Citeste si: Sărbătoare mare, marți, 12 noiembrie- Este cruce neagră și un mare Sfânt este prăznuit

Sărbătoare sâmbătă. În ziua Cincizecimii acesta a primit puterea Sfântului Duh şi a scris Evanghelia sa în limba evreiască, pe care a trimis-o la evreii cei noi luminaţi, la opt ani de la înălţarea lui Hristos.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Prima rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei are puteri asupra oamenilor, ocrotindu-i spre calea cea curată şi înzestrându-i cu înţelepciune. Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei a fost ocrotitior al gestionarilor, contabililor şi al vameşilor. 

Citeste si: Sărbătoare mare pentru creștinii din România. Vezi care este rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavril care te va scăpa de orice necaz

Sărbătoare sâmbătă

Sărbătoare sâmbătă. "O, mărite Sfinte Apostol Matei, în Evanghelia ta îl prezinti pe Isus ca pe mult-asteptatul Mesia care a împlinit profetia Vechiului Legământ si ca noul Făcător de Lege care a fondat Biserica Noului Legământ.

Obtine pentru noi harul de a-l vedea pe Isus trăind în Biserica sa si de a-i urma învătăturile în viata noastră pământeană, spre a trăi împreună cu El pentru vesnicie în rai.

Amin", este rugăciunea pe care toţi credincioşii trebuie să o rostească în această zi Sfântă, scrie spynews.ro

Citeste si: Sărbătoare mare pentru credincioși la început de noiembrie: „Moșii de toamnă". Vezi care este rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru sufletele celor morți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si