Sărbătoare sâmbătă. Ce sfânt apare în calendar. Mulți români îi poartă numele: La mulți ani!

Sărbătoare sâmbătă. Data de 16 noiembrie este o mare sărbătoare pentru toţi creştinii. În fiecare an, aceştia sărbătoresc un Sfânt important. Iată cui trebuie să-i spui "La mulţi ani" în această zi sfântă.

R.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 15:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Sărbătoare sâmbătă. Anual, pe data de 16 noiembrie, mai mulţi credincioşi îşi sărbătoresc ziua de nume, deoarece în calendarul ortodox este prăznuit un Sfânt important. Acesta este Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei.

  De când şedea la vamă şi a auzit chemarea lui Dumnezeu chiar i-a spus: "Urmează Mie", Sfântul Matei a uitat de toate cele lumeşti şi a I-a urmat calea, de atunci devenind Apostol.

  Sărbătoare sâmbătă

  Citeste si: Sărbătoare mare, marți, 12 noiembrie - Este cruce neagră și un mare Sfânt este prăznuit

  Sărbătoare sâmbătă. În ziua Cincizecimii acesta a primit puterea Sfântului Duh şi a scris Evanghelia sa în limba evreiască, pe care a trimis-o la evreii cei noi luminaţi, la opt ani de la înălţarea lui Hristos.

  Prima rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei are puteri asupra oamenilor, ocrotindu-i spre calea cea curată şi înzestrându-i cu înţelepciune. Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei a fost ocrotitior al gestionarilor, contabililor şi al vameşilor. 

  Citeste si: Sărbătoare mare pentru creștinii din România. Vezi care este rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavril care te va scăpa de orice necaz

  Sărbătoare sâmbătă

  Sărbătoare sâmbătă. "O, mărite Sfinte Apostol Matei, în Evanghelia ta îl prezinti pe Isus ca pe mult-asteptatul Mesia care a împlinit profetia Vechiului Legământ si ca noul Făcător de Lege care a fondat Biserica Noului Legământ.

  Obtine pentru noi harul de a-l vedea pe Isus trăind în Biserica sa si de a-i urma învătăturile în viata noastră pământeană, spre a trăi împreună cu El pentru vesnicie în rai. Amin", este rugăciunea pe care toţi credincioşii trebuie să o rostească în această zi Sfântă, scrie spynews.ro

  Citeste si: Sărbătoare mare pentru credincioși la început de noiembrie: „Moșii de toamnă". Vezi care este rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru sufletele celor morți

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si