Iată ce tradiții și superstiții sunt în această zi, de sărbătoarea Sf. Parascheva!

Ce este bine să faci de Sfânta Cuvioasa Parascheva

Sfânta Parascheva este una dintre cele mai populare sfinte din calendarul ortodox, iar în această zi este bine să împarți mâncarea cu semenii tăi aflați în situații dificile. Astfel, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, conform tradiției este bine să nu oferim celor trecuți în neființă poame cu cruce, nuci, castraeți sau pepene rosu.

Cel mai bine este să oferi vin sau must, pâine, ori grâu uscat.

Dacă ești însărcinată și aștepți un copil este bine să împarți mâncarea cu copii necăjiți, iar astfel vei avea parte de o naștere ușoară, fără dureri, iar copilul va fi sănătos. Tot datina străveche spune că dacă coși, calci sau faci mâncare aduci ghinion în casă.

Astfel, o tradiție veche legată de sărbătoarea Sfintei Parascheva spune că dacă ziua de 14 octombrie va fi una ploioasă, atunci iarna va veni mult mai repede. În plus, ciobanii se uită cu atenție la felul în care dorm oile, iar dacă acestea sunt îngrămădite, atunci înseamnă că iarna va fi una grea, în timp ce dacă oile sunt răsfirate, iarna va fi blândă și nu le va pune probleme gospodarilor.

Citeste si: Calendar ortodox 12 octombrie 2021. Ce sărbătoare religioasă e azi?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Citeste-l pentru a te vindeca de suferinta

Sărbătoarea Sfintei Parascheva 2021

Sărbătoarea Sfintei Parascheva 2021

O altă superstiție spune că în ziua de Sfânta Parascheva, oamenii nu ar trebui să facă focul în sobă, iar cei care fac acest lucru riscă să se îmbolnăvescă.

Tot pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, se spune că femeile necăsătorite nu au voie să coasă sau să croșeteze.

Se crede că cele care fac aceste lucruri pot ajunge să nu se mai căsătorească niciodată.

De Sfânta Parascheva există o superstiție care spune că oamenii ar trebui să fie darnici și să nu se zgârcească. Despre zgârciți se spune că vor avea foarte multe pierderi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si