Şase cadavre găsite la bordul unei nave de croazieră. Ce au descoperit poliţiştii

Poliţia ungară a scos parţial din Dunăre, marţi, la 12 zile de la naufragiu, vaporul care s-a scufundat după ce a fost lovit de o navă mai mare la 29 mai, la Budapesta, iar scafandri au găsit în ambarcaţiune şase cadavre, relatează Euronews.

R.B., marți 11 iunie 2019 , 10:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bilanţul accidentului creşte altfel la 26 de morţi, însă două persoane sunt în continuare date dispărute. Un bilanţ anterior anunţa 20 de morţi ţi opt persoane date dispărute.

”Sirena”, o ambarcaţiune de 26 de metri lungime, la bordul căreia se aflau 33 de sud-coreeni şi doi membri ungari ai echipajului, a intrat în coliziune cu ”Viking Sigyn”, altă navă de croazieră fluvială.

Salvatori nu au putut să inspecteze anterior, vaporul scufundat din cauza curenţilor puternici ai fluviului.

Operaţiunea de scoatere a navei din apă se preconiza să dureze şase ore şi să le permită scafandrilor să caute în interior eventuale victime, a anunţa luni un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de AFP.

Jerbe de flori şi lumânări au fost depuse în faţa sediului Ambasadei Coreei de Sud la Budapesta.

Căpitanul ”Viking Sigyn”, un ucrainean în vârstă de 64 de ani, inculpat de ”neglijenţă criminală pe o cale navigabilă publică”, a fost plasat în detenţie provizorie.

El dezminte că a încălcat regulile de navigaţie. Însă parchetul ungar a dezvăluit că a mai fost implicat într-o coliziune, în aprilie, în Olanda.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si