Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, cei doi infectați cu virusul ucigaș sunt în stare bună

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess, aflată în Japonia, doi pasageri şi patru membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Ei vor ajunge joi în Uniunea Europeană cu o aeronavă italiană, alături de alţi cetăţeni europeni. Cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună.

Author: G.B. joi 20 februarie 2020 , 17:45

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

MAE a trimis, joi joi precizări cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în Japonia.

Citeste si: VIDEO| Peste 100 de români, blocați pe aeroportul din Valencia: „Ne tratează ca pe nişte animale”

”Prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană. Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare”, a transmis MAE.

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, cei doi infectați cu virusul ucigaș sunt în stare bună

Sursa citată a precizat că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

Citeste si: Coronavirus: O companie franceză va colabora cu ministerul american al Sănătăţii pentru crearea unui vaccin

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară

”Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a mai transmis MAE.

Citeste si: Rusia interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul ei

MAE anunţa, în 13 februarie, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus.

În 19 februarie, MAE a anunţat un al doilea caz de infectare cu coronavirus la un cetăţean român de pe nava Diamond Princess.

Citeste si: Primul deces în Europa din cauza epidemiei de coronavirus!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si