Şase morţi la Jersey City, într-un atac armat de câteva ore pornit într-un cimitir

Şase persoane - un poliţist, trei civili şi doi atacatori - au fost ucise într-un atac armat care a durat peste două ore, în centrul Jersey City, un oraş în statul New Jersey, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

K.B., miercuri 11 decembrie 2019 , 11:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Şeful poliţiei acestui oraş cu 270.000 de locuitori, Michael Kelly, a confirmat că un poliţist şi trei civili au fost ucişi, dar şi cei doi bărbaţi suspectaţi că au lansat atacul marţi, într-un cimitir din oraş.

Alţi doi poliţişti au fost răniţi, a precizat el într-o conferinţă de presă comună cu primarul oraşului, în care a subliniat că informaţiile sunt ”preliminare” şi că ancheta necesită timp.

Atacul armat a început într-un cimitir, însă suspecţii s-au ”deplasat rapid şi continuu în cartier” apoi, timp de mai multe ore, a precizat Michael Kelly.

Niciun motiv clar nu a fost prezentat în explicarea acestui atac armat, care a transformat o zonă rezidenţială din Jersey City într-o scenă de război timp de mai multe ore.

Sute de poliţişti veniţi din tot statul New Jersey şi de la New York au fost desfăşuraţi pe străzi, înarmaţi până-n dinţi, iar zeci de maşini de urgenţă au fost desfăşurate pe mai multe străzi, potrivit unei fotografe AFP de la faţa locului.

Potrivit unor informaţii neconfirmate difuzate de presa locală, tirurile au început în timp ce un poliţist care ancheta o crimă s-a apropiat de suspecţi într-un cimitir. Identificat drept un detectiv, Joe Seals, el a fost ucis primul.

Citeste si: Tatăl tinerei din Brăila, moartă din cauza unei erori medicale, își strigă durerea zilnic: „Sufletul meu urlă”

Citeste si: What`s Up a cedat nervos pentru că are probleme uriaşe în justiţie? Cântăreţul adus la poliţie după un scandal cu iubita a fost executat silit de două ori în ultimii ani, din cauza datoriilor!

Cei doi suspecţi s-au refugiat după aceea într-un magazin alimentar, în care atacul armat a continuat.

În acest magazin au fost găsiţi, după mai bine de două ore de tiruri, cadavrele celor doi suspecţi şi ale celor trei civili, a precizat Michael Kelly, fără să prezinte detalii cu privire la cele trei victime.

O camionetă de închiriat furată, care ”putea conţine un dispozitiv incendiar” a fost verificată de o unitate de geniu, potrivit poliţiei.

Este vorba despre un magazin alimentar cuşer.

Citeste si: Caz halucinant la spitalul din Pașcani. O femeie internată pentru o durere la picior a fost externată cu răni deschise și a murit după două săptămâni

Miercuri, autorităţile americane nu au evocat un eventual motiv antisemit.

Sute de focuri de armă au fost schimbate, potrivit postului NBC News.

Şcolile şi spitalele din vecinătate au fost închise de la primele focuri de armă semnalate, cum prevăd reglementările în Statele Unite în caz de atac armat. Părinţii au fost autorizaţi să-şi ia copii de la şcoală după atac.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si