Satul de Vacanta din Mamaia este plin de imigranti. Refugiatii din Irak, cazati la o pensiune pe litoral

Pe timp de vara, Satul de Vacanta din Mamaia e plin de turisti, toamna asta insa s-a umplut de imigranti! Refugiatii din Irak, care au fost interceptati saptamana trecuta de Garda de Coasta au fost cazati la o pensiune, in apropiere de litoral. Au 3 mese pe zi si sunt tratati regeste, dar nu vor sa profite prea mult de ospitalitatea romaneasca, desi au facut cerere de azil politic. Visul lor e sa ajunga in Europa de Vest.

Author: V.P. joi 21 septembrie 2017 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De pe marea furtunoasa, de unde au scapat nevatamati, migrantii au ajuns pe litoral, in Satul de Vacanta din Mamaia. Aleile care asta vara erau invadate de turisti sunt acum pline de irakieni. Cu totii sunt cazati la un motel cu conditii bune, unde primesc 3 mese pe zi.

Singurul lucru care nu le place din meniu este ceaiul romanesc

Din cei peste 100 de refugiati, 52 au primit azil politic in Romania. Se plimba pe litoral, merg la mall si incearca sa gaseasca o cale pentru a ajunge in Anglia sau Franta.

Cum de au ajuns migrantii, in numar atat de mare la noi in tara? Saptamana trecuta Garda de Coasta le-a interceptat barca in largul Marii Negre, in mijlocul furtunii. Veneau din Turcia si erau atat de disperati sa ajunga in Europa, incat si-au pus in pericol de moarte proprii copii.

In total peste 400 de migranti au patruns in apele teritoriale ale Romaniei, dupa ce Ungaria si Grecia si-au inasprit verificarile.

Centrul de primire a refugiatilor din Galati este suprasolitcitat si in aceste conditii sunt sanse mari ca migrantii sa ramana in Satul de Vacanta pentru o lunga perioada de timp.

Este o veste buna pentru patronul motelului. Omul primeste de la stat 130 de lei  pe zi pentru fiecare migrant.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si