Scandalul dintre fetele bisericesti, dupa inmormantarea lui Andrei Gheorghe, a fost la un pas sa se transforme intr-un „macel mediatic”, asa cum a spus Adrian Singurov, preotul care a tinut o slujba la incinerarea omului de radio. Acesta s-a declarat jignit de declaratiile „duhovnicului tinerilor”, Visarion Alexa si a anuntat ca a discutat cu avocatii sai.

„A vorbi in numele BOR inseamna ca ai o binecuvantare de la chiriahul locului, in cazul preotilor din Bucuresti doar de la PF Patriarh Daniel.

E o diferenta intre opinia personala si punctul de vedere oficial al Patriarhiei. Parintele Visarion Alexa nu a avut niciodata girul Patriarhiei Romane, de aceea avocatii nostri se vor indrepta strict impotriva domniei sale”, a scris Pr Adrian Singurov pe contul lui de Facebook.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Reactia preotului Singurov a venit dupa ce Visarion Alexa a contestat calitatea parintelui Singurov la incinerarea lui Andrei Gheorghe. „Domnul acesta care a oficiat slujba lui Andrei Gheorghe nu este preotul nostru, este clandestin.

Nu stiu ce cauta acolo preotul bisericii ruse. Nu apartine Moscovei”, a spus Parintele Alexa.

In cele din urma, Adrian Singurov a anuntat ca renunta la actiunea in justitie care ar fi declansat „un macel mediatic si multe victime nevinovate colaterale”.

„Ierarhii nostri, apoi credinciosii si prietenii au insistat sa aplanam conflictul cu chihuahua Visarion. Adevarul este ca la un asemenea demers judiciar ar fi iesit un macel mediatic si multe victime nevinovate colaterale.

Din pacate, pentru Visarion exista o justitie divina care intervine automat in momentul in care se declina cea umana”, a conchis preotul Singurov.

Conform biografiei publicate pe site-ul „Ortodoxia Cuantica”, preotul Adrian Singurov a fost hirotonisit in 1998 la Catedrala Patriarhala din Bucuresti unde a slujit aproape un an, dupa care a fost preot paroh in Giurigiu si Zimnicea. Ulterior a plecat in Statele Unite iar din 2011 este preot in cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, sub ascultarea Mitropolitului Damaschin din Moscova.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si