Scandal imens, dupa ce doctorul Burnei si-a reluat activitatea. Scrisoare exploziva catre conducerea spitalului si Ministerul Sanatatii

Fostii colegi ai controversatului profesor Gheorghe Burnei nu il vor inapoi. Medicii au trimis o scrisoare catre conducerea spitalului, Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor, in care spun ca nu vor sa mai lucreze sub indrumarea chirurgului. Revolta doctorilor vine dupa ce judecatorii au decis ca ortopedul se poate intoarce in spital.

Author: A.L. marți 29 august 2017 , 19:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In teroare, asa spun medicii sectie de ortopedie de la Marie Curie ca au lucrat cat timp profesorul Burnei a fost sef de sectie. Nici nu vor sa auda ca acesta s-ar putea intoarce in spital.

,,Si-a folosit autoritatea (...); 

in acest sens a intretinut o atmosfera de timorare a medicilor in sectiile de ortopedie, atmosfera in care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din sectie"

Stefan Gavriliu:
"Mai operam si noi. Ce scrie in acel document este ceea ce au simtit, ceea ce au trait o parte din colegii nostri"

Medicii spun cu mana pe inima ca nu pot constesta cunostintele medicale si experienta profesorului, insa ei nu mai pot lucra in teroare.
Si rezidentii il resping pe chirurgul Burnei. Avand in vedere experimentele pe care este acuzat ca le-a facut, acestia transmit ca:

,, Acestea ne pot pune in pericol perceptia despre practica medicala si activitatea noastra profesionala la al caror inceput de drum ne aflam!"

In sectia de ortopedia a Spitalului Marie Curie, pana si peretii aratau ca locul ii apartine profesorului Burnei. Acum, nici urma de celebrele citate semnate de acesta.

(...) Va aducem la cunostinta faptul ca NU dorim sa fim asociati in nici un fel cu medicul Gheorghe Burnei, nu dorim sa participam in nici un fel la activitatea acestuia.(...)

Medicii spun ca, daca nu se va tine cont de doleantele lor, vor ajunge pana la a demisiona. 

"Unul poate sa ia o decizie, altul dintre noi poate sa ia alta decizie ...ramane de vazut. Inclusiv pot di dintre cei care au semnat si daca se intoarce sa zica.,..da domne reluam...Nu avem de unde sa stim care este reactia fiecarui om in parte"

De cealalata parte, profesorul Burnei precizeaza printr-un comunicat de presa ca nu a conditionat niciodata actul medical, iar cei care i-au lasat atentii au facut-o fara ca el sa stie.
Mai mult, spune ca acei bani...

"... I-am folosit pentru a cumpara mancare pentru cadrele medicale, care stateau alaturi de mine in operatii, peste program"

"Adevarul iese la iveala si am incredere ca mi se va face dreptate atat mie, cat si tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzati in orice moment de luare de mita."

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si