FRF susține că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul de marţi, deoarece afişarea simbolurilor Ungariei Mari, care conține și Transilvania, reprezintă o încălcare a regulamentelor UEFA. Dacă va fi cazul, Federaţia română de Fotbal va sesiza comisile disciplinare.

FRF a cerut un punct de vedere din partea UEFA

De altfel, reprezentanții FRF au solicitat un punct de vedere oficial din partea UEFA cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Potrivit acestora, UEFA nu a autorizat afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European. 

Citește și: El este elevul care s-a calificat la două olimpiade naționale. Teodor a avut cele mai mari punctaje din județul Suceava

“Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene ”, este anunţul FRF.

Federația Maghiară susține că ar fi avut accordul UEFA

Federația Maghiară de Fotbal susține că a primit acceptul UEFA și FARE (organizație care luptă împotriva discriminării în fotbal) de a folosi simbolul Ungariei Mari.

Citește și: Percheziții la mai mulți traficanți de droguri din Bacău și Timișoara. Vindeau substanțe interzise elevilor de liceu

Asociaţia maghiară de fotbal (MLSZ) a anunţat, marţi, că aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul său, MLSZ a solicitat o poziţie clară din partea Uniunii Europene (UEFA) şi a grupului său antidiscriminare (FARE) cu privire la problema autorizării afişării simbolului istoric.

Citește și: Ce teorie a conspirației a împins o familie de 5 persoane să se arunce în gol de la etajul 7. Detalii șocante

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si