Scandal intr-un spital din Iasi. Medicii faceau avorturi minorelor la cererea sefilor retelelor de prostitutie

Un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi este acuzat ca de-a lungul timpului a efectuat avorturi la cerere mai multor minore, fara acordul scris al parintilor sau reprezentantului legal. Medicul era contactat de sefii retelelor de prostitutie, care ii ofereau diferite sume de bani.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe joi 27 octombrie 2016 , 09:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

BZI scrie ca un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi a efectuat numeroase avorturi la cerere mai multor minire, fara a avea acordul scris al reprezentantului legal, asa cum prevede legea.
Minorii institutionalizati primesc acordul scris al reprezentantului legal, care poate fi parinte, director de institutie, care poate delega seful centrului de plasament sau asistentul social, pentru orice interventie chirurgicala, medicala.
Medicul trebuie sa ceara acordul nostru daca trebuie sa efectueze un act medical unui minor institutionalizat, chiar si atunci cand este vorba de un avort. Au fost si situatii de acest gen", a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.
Se pare ca aceasta medicul era contactat chiar de sefii retelelor de prostitutie, care ii cereau sa faca intreruperi de sarcina la cerere minorelor, contra unor sume de bani. De-a lungul timpului, au existat si situatii in care minorele care provin din aceste retele au dorit sa pastreze sarcina.
O ancheta este in desfasurare in acest caz, scrie BZI.

BZI scrie ca un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi a efectuat numeroase avorturi la cerere mai multor minore, fara a avea acordul scris al reprezentantului legal, asa cum prevede legea.

"Minorii institutionalizati primesc acordul scris al reprezentantului legal, care poate fi parinte, director de institutie, care poate delega seful centrului de plasament sau asistentul social, pentru orice interventie chirurgicala, medicala. Medicul trebuie sa ceara acordul nostru daca trebuie sa efectueze un act medical unui minor institutionalizat, chiar si atunci cand este vorba de un avort. Au fost si situatii de acest gen", a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Se pare ca aceasta medicul era contactat chiar de sefii retelelor de prostitutie, care ii cereau sa faca intreruperi de sarcina la cerere minorelor, contra unor sume de bani. De-a lungul timpului, au existat si situatii in care minorele care provin din aceste retele au dorit sa pastreze sarcina. O ancheta este in desfasurare in acest caz, scrie BZI.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si