Scandal intr-un spital din Iasi. Medicii faceau avorturi minorelor la cererea sefilor retelelor de prostitutie

Un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi este acuzat ca de-a lungul timpului a efectuat avorturi la cerere mai multor minore, fara acordul scris al parintilor sau reprezentantului legal. Medicul era contactat de sefii retelelor de prostitutie, care ii ofereau diferite sume de bani.

A.S., joi 27 octombrie 2016 , 09:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

BZI scrie ca un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi a efectuat numeroase avorturi la cerere mai multor minire, fara a avea acordul scris al reprezentantului legal, asa cum prevede legea.
Minorii institutionalizati primesc acordul scris al reprezentantului legal, care poate fi parinte, director de institutie, care poate delega seful centrului de plasament sau asistentul social, pentru orice interventie chirurgicala, medicala. Medicul trebuie sa ceara acordul nostru daca trebuie sa efectueze un act medical unui minor institutionalizat, chiar si atunci cand este vorba de un avort.
Au fost si situatii de acest gen", a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.
Se pare ca aceasta medicul era contactat chiar de sefii retelelor de prostitutie, care ii cereau sa faca intreruperi de sarcina la cerere minorelor, contra unor sume de bani. De-a lungul timpului, au existat si situatii in care minorele care provin din aceste retele au dorit sa pastreze sarcina.
O ancheta este in desfasurare in acest caz, scrie BZI.

BZI scrie ca un medic din cadrul Maternitatii Elena Doamna din Iasi a efectuat numeroase avorturi la cerere mai multor minore, fara a avea acordul scris al reprezentantului legal, asa cum prevede legea.

"Minorii institutionalizati primesc acordul scris al reprezentantului legal, care poate fi parinte, director de institutie, care poate delega seful centrului de plasament sau asistentul social, pentru orice interventie chirurgicala, medicala.

Medicul trebuie sa ceara acordul nostru daca trebuie sa efectueze un act medical unui minor institutionalizat, chiar si atunci cand este vorba de un avort. Au fost si situatii de acest gen", a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Se pare ca aceasta medicul era contactat chiar de sefii retelelor de prostitutie, care ii cereau sa faca intreruperi de sarcina la cerere minorelor, contra unor sume de bani.

De-a lungul timpului, au existat si situatii in care minorele care provin din aceste retele au dorit sa pastreze sarcina. O ancheta este in desfasurare in acest caz, scrie BZI.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Revine declarația pe propria răspundere, după prelungirea stării de alertă! Cum arată... Revine declarația pe propria răspundere, după prelungirea stării de alertă! Cum arată noul model de declarație
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
b1.ro
Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea
infoactual.ro
Stăpânul lumii, omul care are planeta la picioare!  A fost prezis în urmă cu 70 de ani Stăpânul lumii, omul care are planeta la picioare! A fost prezis în urmă cu 70 de ani
infoactual.ro
Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si