Scandal la Mănăstirea Frăsinei. Călugării nu vor mai avea voie să coboare la mănăstirea de femei

Un adevărat scandal a avut loc la Mănăstirea Frăsinei, considerată un fel de Athos al României, fiind și locul în care mama Monicăi Gabor a decedat. Credincioșii s-au sesizat imediat.

Author: Laura Macovei vineri 02 decembrie 2022 , 19:09

Scandal la Mănăstirea Frăsinei. Călugării nu vor mai avea voie să coboare la mănăstirea de femei

Scandal la Mănăstirea Frăsinei. Călugării nu vor mai avea voie să coboare la mănăstirea de femei

[Sursa foto: Facebook/ Mănăstirea Frăsinei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mitropolitul și episcopul mănăstirii ar vrea să le interzică tuturor călugărilor să coboare la mănăstirea de femei. 

Scandal la Mănăstirea Frăsinei

Mănăstirea se regăsește la 25 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea. Este singura mănăstire din țara noastră în care accesul femeilor este interzis. Exact la intrare este afișat un anunț: „Strict interzisă urcarea mai sus a persoanelor feminine”.

Citește și: Imagini incredibile surprinse la Baia Mare. Mai multe persoane s-au adunat la tăiatul porcului pe acoperișul unui bloc

Acum, un scandal de zile mari a izbucnit la mănăstire. Mitropolitul, împreună cu episcopul, ar dori să impună o nouă regulă prin care călugării să nu mai aibă voie să coboare la mănăstirea de femei.

Credincioșii s-au sesizat

În urma acestui fapt, credincioșii au lansat o petiție, subliniind faptul că părinții de la Sfânta Mănăstire Frăsinei au acum nevoie de ajutor, mai mult ca niciodată.

Citește și: Lumea interlopă este în doliu. A murit unul dintre cei mai temuți membri ai clanului Spoitoru

Odată cu aceste schimbări, doresc să vă informez că mulți călugări vor fi siliți și forțați prin diferite moduri meschine să plece, rânduiala slujbelor posibil să fie schimbată și Mănăstirea din Vale desființată. În urma informațiilor primate, pentru aceste două personaje menționate mai sus, nu contează că poate o soră creștină are un duhovnic de 1-5-10 ani, ei consideră că sunt și în orașe și că femeile nu mai au ce să caute în Mănăstirea din Vale, aceasta va fi închisă ”, scrie în mesajul afișat în petiția deja semnată de mulți dintre români.

Duhovnicul care coboară cel mai des la „biserica de jos” este Părintele Ioanichie de la Mănăstirea Frăsinei. Părintele a fost închis pentru aproximativ nouă ani, după ce a fost considerat „duşman al orânduirii de clasă”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si