Scandal de proporții în biserică. S-au îmbrâncit și au strigat în timpul slujbei

Un scandal de proporții a avut loc la Mănăstirea Jieţ din Hunedoara. Oamenii s-au îmbrâncit și au strigat în timpul slujbei.

Author: G.B. luni 25 mai 2020 , 17:14

scandal Mănăstirea Jieţ din Hunedoara
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Doi oameni au intrat în mănăstire și au afirmat că slujba nu este legală, apoi s-a declanșat scandalul. Poliţia a deschis o anchetă care vizează atât incidentul, dar şi respectarea regulilor de distanţare socială în locaşul de cult.

Totul a pornit, atunci când cei doi bărbaţi, de 36 şi 47 de ani, au urcat treptele mănăstirii. Unul dintre ei deschide uşa şi intră, dar este oprit imediat de o călugăriţă.

Scandal de proporții în biserică. S-au îmbrâncit și au strigat în timpul slujbei

scandal Mănăstirea Jieţ din Hunedoara

„Avem slujbă în biserică!”, s pune bărbatul.

Măicuţa încearcă să îl dea afară, însă nu reușește. Atât călugăriţa, cât şi unii credincioşi aflaţi în interior la slujbă sunt văzuţi fără măşti de protecţie.

„Nu, nu, nu, nu, vrem să vedem slujba.

N-aveţi voie să faceţi slujbă în biserică!”, continuă bărbatul.

În acel moment, un bărbat care vine din biserică îl scoate afară pe cel care tocmai intrase.

„Nu ai ce să cauţi aici. Te rog frumos să ieşi afară!”, spune acesta.

„Este un abuz”, vine răspunsul celor doi vizitatori.

Discuţia continuă aprins în curtea Mănăstirii Jieţ. Bărbatul, care s-a prezentat drept bodyguard al mănăstirii, încearcă să îi evacueze pe cei doi băebași şi din curte.

„Nu aveţi voie în curtea asta”, spune el.

„Nu aveţi voie să faceţi slujbă! E penal!”, replică un vizitator.

„Nu pune mâna pe el!”, strigă celălalt.

Pe video se observă mai multe călugărițe. Una dintre ele filma cu telefonul mobil. Spiritele s-au încins când cei trei bărbați au ieşit din curte, în faţa porţii mănăstirii, unde a urmat o altercaţie între ei. În cele din urmă, cei doi vizitatori au plecat.

Potrivit observatornews.ro, incidentul a fost semnalat de măicuţe, poliţiştilor din Petrila, care fac cercetări privind tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Astăzi în jurul orei 10:20, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată de către stareța unei mănăstiri din Valea Jiului cu privire la faptul că în timpul slujbei religioase, doi bărbați din municipiul Petroșani în vârstă de 36 și 47 de ani au avut divergențe cu călugăritele mănăstirii. Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriași au încercat să îi calmeze pe cei doi și au cerut să le facă liniște și să părăsească incinta, dar aceștia au adresat injurii și amenințări personalului mănăstirii, fapt care i-a determinat pe enoriași să îi scoată cu forța din incinta mănăstirii. Enoriași care au participat la slujba nu a putut fi identificați, întrucât până la sosirea echipajului de Poliție, aceștia au plecat de la fața locului iar călugării nu le cunoșteau identitatea. In cauză se vor efectua cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice”, au transmis poliţiştii într-un comunicat.

Ulterior, anchetatorii au fost sesizaţi şi de cei doi bărbaţi care au vrut să intre la slujbă.

„Polițiștii au fost sesizați de Spitalul de Urgență Petroșani privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat două persoane care au declarat că au fost victime ale unor agresiuni. Cei doi au relatat faptul că ar fi fost agresați de către enoriașii participanți la slujbă, la mănăstirea situată pe raza orașului Petrila. În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe”, se mai afirmă în comunicat.

Conform Mediafax, poliţiştii verifică şi dacă slujba din mănăstire s-a desfăşurat cu respectarea măsurilor de protecţie.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră! Ce se va întâmpla după 15 iunie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si