Scandal pe LEGEA PENSIILOR. Olguța Vasilescu face acuzații grave. Ce se întâmplă cu banii pensionarilor

Fostul ministru al Muncii, Lia OlguţaVasilescu, a declarat, luni, că foarte probabil Opoziţia sau preşedintele Klaus Iohannis vor ataca legea pensiilor la CCR deoarece se gândesc că vor urma la guvernare şi nu vor aplicarea legii din cauza impactului mare pe care îl are.

E. V., marți 11 decembrie 2018 , 08:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Această lege (a pensiilor -n.r.) a reuşit, prin formula de calcul pe care am găsit-o şi pe care ştiţi foarte bine că am simulat-o un an de zile, să rezolve foarte multe dintre inechităţile legii. Sigur că dumnealor (liderii sindicali -n.r.)

au venit cu mai multe amendamente, unele dintre ele le luasem şi noi în calcul, adică ne gândisem la ele încă din momentul în care s-a elaborat legea, numai că pentru aceste amendamente mai era nevoie de încă 40 de miliarde de lei în plus la aplicarea pensiilor, peste 140 de miliarde cât a ieşit a ieşit impactul pe lege în anul 2022, şi atunci obligatoriu că trebuia să găsim o formulă care să poată să facă legea să fie şi sustenabilă. Ea nu este o lege perfectă, cum ne-am fi dorit-o pentru că, dacă era o lege perfectă, trebuia să avem vreo 200 de miliarde în aplicare, în niciun caz 140. Dacă dacă ne gândim că am pornit de la 56 de miliarde, atât era bugetul asigurărilor în 2016 şi ajungem la 140, cred că toată lumea înţelege că de fapt pensiile se dublează", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Scandal pe LEGEA PENSIILOR

Fostul ministru al Muncii a precizat că la Senat, acolo unde a fost dezbătută legea, au fost doar 13 voturi împotrivă. "Este posibil (să atace legea la CCR-n.r.), orice pentru că foarte probabil se gândesc că vor ajunge la guvernare şi nu doresc să aplice această lege din cauza impactului într-adevăr mare pe care îl are şi atunci încearcă prin orice tertipuri să împiedice intrarea în vigoare a acestei legi, dar cred că nu îi ajută absolut deloc pentru că prin toate studiile pe

care le-am făcut noi până acum, prin organizaţiile de pensionari, a reieşit că 90 la sută dintre pensionari îşi doresc legea aşa cum este", a completat Lia Olguţa Vasilescu.

Scandal pe LEGEA PENSIILOR

Întrebat dacă există riscul ca punctul de pensie să nu se majoreze de la 1 septembrie dacă Opoziţia sau preşedintele Klaus Iohannis vor ataca legea la CCR, fostul ministru a precizat: "Sigur că da, există acest risc.

Din moment ce nu vom avea act normativ în vigoare, este foarte posibil. Mi-e greu să cred că Curtea Constituţională sau Klaus Iohannis, prin pârghiile pe care le are la dispoziţie, poate să întârzie totuşi legea atât de mult. Adică aproape un an de zile. Probabil că vor împiedica intrarea ei în vigoare o perioadă de 3-4 luni de zile, ceea ce sigur că în calculul actual al legii, va afecta pensionarii".

sursa foto: Capital 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si