Scandalul pe casa sotilor Iohannis nu s-a incheiat inca! Proprietarii care au castigat imobilul din Sibiu in instanta ar putea sa-l piarda din nou!

Proprietarii de drept ai casei din Sibiu pe care familia presedintelui Klaus Iohannis a pierdut-o in instanta nu sunt nici acum siguri ca sunt... proprietarii imobilului.

Radu Constantin, sâmbătă 08 aprilie 2017 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Familiile Oarga si Antonescu, cei care au castigat in instanta casa din centrul Sibiului pe care Klaus si Carmen Iohannis au ocupat-o aproape 20 de ani, nu sunt 100% siguri ca sunt proprietarii imobilului. Asta desi in luna februarie, judecatorii au respins irevocabil contestatia in anulare formulata de familia Iohannis, recunoscand, astfel dreptul de proprietate familiilor Oarga si Antonescu. Si cu toate ca au castigat un proces care s-a intins pe multi ani, exista posibilitatea ca acestia sa piarda din nou casa.

Motivul este ca Bastea Rodica, sotia defunctului Ioan Bastea, cel de la care a cumparat Iohannis casa, a facut si ea recurs la o decizie a Tribunalului Sibiu, prin care era anulat certificatul de mostenitor al sotului ei. Procesul se judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procedura se anunta a fi una anevoioasa. In martie, instanta a solicitat printr-o adresa catre Curtea de Apel Pitesti, dosarul solutionat in luna anterioara, prin care Iohannis pierdea defitiv imobilul. In cel mai fericit caz, acesta va ajunge pana pe 19 aprilie la Alba Iulia, adica ii va lua doua luni pe drumul dintre Pitesti si Alba Iulia.

Aceasta este casa pentru care se lupta 4 familii

Iar asta nu e tot. Judecatorii iau in calcul suspendarea procedurii pana la solutionarea definitiva a unui alt dosar, in care Rodica Bastea a solicitat deschiderea succesiunii fata de defunctul ei sot. Barbatul a murit in anul 2010, insa sotia lui, care locuieste in America, a asteptat 6 ani sa ceara deschiderea succesiunii. Culmea, cererea a venit exact in momentul in care familia Iohannis a inceput sa piarda procesele cu Oarga si Antonescu, respectiv in septembrie 2016.
In acest moment, procesul pentru succesiune se afla intr-o faza incipienta, pe fond. Acesta poate dura ani intregi. Abia la finalul acestuia, judecatorii de la Alba Iulia vor putea da o decizie definitiva prin care sa incredinteze definitiv casa vechilor proprietari.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si