In pragul Brexitului tot mai multe rapoarte emise de catre insitutii compentente, cum ar fi trezoreria sau colegiul medicilor de la Londra, sugereaza faptul ca un Brexit fara a se semna un accord cu Uniunea Europeana ar urma sa fie o situatie catastrofala pentru populatia de rand, inclusiv romanii care traiesc in Regatul unit.

O teama foarte mare este legata de medicamente, indiferent daca Brexitul se va produce fara nicio intelegere sau...

cu unele acorduri.

Zilele trecute publicatia britanica, The Guardian a publicat cateva interviuri cu seful Colegiului Medicilor din Anglia care estimeaza ca pretul medicamentelor generice, prodse in mare parte in Uniunea Europeana se va tripla peste nopate, iar medicamentele innovative pentru tratarea afectiunilor grave vor fi mult mai greu de obtinut. Alte rapoarte prevad o scumpire de pana la 20 la suta pentru alimente dar si o lipsa acuta a fortei de munca dupa iesirea regatului din Uniunea Europeana.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un studiu publicat azi, arata ca rata mortalitatii va creste in randul locuitorilor din Regat dupa Brexit, iar numarul suplimentar al deceselor va fi urias daca iesirea din Uniunea Europeana se va face fara acord.

Pretul legumelor si fructelor va creste cu pana la 20%, potrivit estimarilor, ceea ce va insemna, in perioada 2021- 2030, cu peste 10 la suta mai putin fructe si legume consumate.
20.000 de decese sunt preconizate in plus pentru aceeasi perioada, dupa cum arata cercetarea facuta de Imperial College din Londra si Universitatea din Liverpool. Cele doua institutii anunta ca au folosit date si predictii oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Cauzele numarului crescut de decese VOR FI, in special, bolile cauzate de lipsa vitaminelor din alimentatie: cele cerebrale, cardiace si cardio-vasculare.

In ce priveste libera circulatie a persoanelor, Uniunea Europeana, care se afla pana in iunie sub presedintia Romaniei, propune si va vota in Parlamentul de la Strasbourg, luna viitoare,
un acord prin care cetatenii europeni si cei britanici sa calatoareasca fara viza chiar si dupa un Brexit fara acord.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si