Premierul Benjamin Netanyahu a ținut un discurs după învestirea guvernului de unitate al Israelului. Avertismentul său a fost clar: ”Ne aşteaptă zile grele”.

”Uniţi împotriva duşmanului odios şi criminal”

”În acelaşi timp, suntem uniţi în hotărârea împotriva duşmanului odios şi criminal”, a spus Benjamin Netanyahu. Totodată, el a cerut ţărilor care ”menţin prezenţa” să înfrunte sancţiunile. 

Premierul a avut și un mesaj clar către israelieni: ”Ne aşteaptă zile grele”.

Citește și: Ziua 7 de război în Israel. Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la peste 1.400 persoane. Israelul solicită evacuarea a 1, 1 milioane de persoane din nordul Gaza, în următoarele 24 de ore

1,1 milioane de locuitori din Gaza trebuie să fie relocaţi în sud

1,1 milioane de locuitori din Gaza trebuie să fie relocaţi în sud

[Sursa foto: gov.il]

”7 octombrie- zi blestemată şi întunecată în analele naţiunii”

”Puterea voinţei şi rezistenţa sunt sinonime poporului evreu. Ne vom ridica şi la înălţimea acestui test, deşi este aproape prea greu de suportat. Ziua de Sabat din 7 octombrie va rămâne întipărită ca o zi blestemată şi întunecată în analele naţiunii. Pentru  noi, poporul evreu, este cea mai cumplită zi de la Holocaust încoace.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Îi vom găsi pe aceşti criminali blestemaţi (…) cu toată forţa şi îi vom învinge. Îi vom şterge de pe faţa pământului. Va veni timpul când vom reconstrui comunităţile distruse. Vom reconstrui zona din jurul Fâşiei Gaza şi o vom restabili ca o zonă înfloritoare şi prosperă”, a mai spus premierul.

Citește și: EXCLUSIV: Profilul teroristului din gruparea Hamas. Greșelile care îi dau de gol pe cei infiltrați în Israel. Cum pot fi recunoscuți teroriștii/ ”Teroriștii nu poartă uniformă, ei se află printre cetățeni”

”Uniţi împotriva duşmanului odios şi criminal”

”Uniţi împotriva duşmanului odios şi criminal”

[Sursa foto: gov.il]

1,1 milioane de locuitori din Gaza trebuie să fie relocaţi în sud

Noi informații din Israel. Armata israeliană a informat Naţiunile Unite, vineri dimineaţă, că 1,1 milioane de palestinieni din Gaza ar trebui să fie relocaţi în sudul enclavei în următoarele 24 de ore.

”Naţiunile Unite consideră că este imposibil ca o asemenea mişcare să aibă loc fără consecinţe umanitare devastatoare”, a afirmat, într-o declaraţie, purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric.

Citește și: Criza ostaticilor, o "situație imposibilă" pentru Israel. Cine sunt persoanele răpite de Hamas

El a avut un mesaj foarte clar legat de o astfel de mișcare: ”Naţiunile Unite fac apel ca un astfel de ordin, dacă este confirmat, să fie anulat, evitând astfel transformarea a ceea ce este deja o tragedie într-o situaţie de calamitate”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si