Trupele ruse au ocupat Borodianka la sfârșitul lui februarie, pe când Vladimir Putin bănuia că tentativa sa de a lansa o invazie totală a Ucrainei, cu Kievul pe post de trofeu, avea să eșueze într-un mod catastrofal.

Localitatea a fost eliberată recent de trupele ucrainene.

Situație greu de imaginat în Bucha

În urma rușilor au rămas cadavre și distrugeri greu de imaginat. Exact așa s-a întâmplat și la Bucha.

Borodianka a fost sub controlul rușilor mult timp. Pentru a vă face o idee despre amploarea distrugerilor de aici, case precum acestea au fost complet distruse, însă pot fi văzute și imobile rezidențiale mari care au fost puse la pământ. Această clădire a fost distrusă, era legată de cealaltă, dar acum n-a mai rămas nimic din ea ”, spune corespondentul CNN Fred Pleitgen.

Citeste si: Produse aparținând unei celebre companii de dulciuri au fost retrase de pe piață. S-au înregistrat mai multe cazuri de contaminare cu Salmonella

Rușii și-au lăsat urmele peste tot: au vopsit litera "V" pe pereții clădirilor, simbol pe care trupele Moscovei îl folosesc pentru a desemna unitățile combatante în Ucraina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Localnici precum Oksana Kosticenko și soțul ei s-au întors în localitate după ce rușii au fost alungați.

Casa le-a fost jefuită, în hol au găsit sticle de băutură și urme de țigări stinse pe masa folosită pe post de scrumieră.

Ce s-a ales de Borodianka după plecarea rușilor

Cadavrul unui bărbat, cu mâinile și picioarele legate a fost descoprit într-o curte.

Pe corpul neînsuflețit se aflau leziuni grave. Alături era un cartuș tras.

Citeste si: Tentativă de viol pe malul unui râu, soldată cu trei ani de închisoare

Autoritățile ruse declară neîncetat că forțele lor din Ucraina nu trag în civili și numesc relatările despre crimele din Bucha și din alte locuri drept "falsuri și provocări".

Voluntarii care adună cadavre- la Borodianka și în alte locuri- au o altă poveste de spus.

În decurs de câteva ore, ei au găsit un civil împușcat mortal pe bicicletă, un cadavru carbonizat, imposibil de identificat și o altă victimă civilă: un bărbat împușcat de mai multe ori în cap și în piept, în timp ce transporta medicamente cu mașina sa.

Rușii continuă să ducă un război sângeros, iar ororile nu par a lua sfârșit. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si