Forma și modul de utilizare a certificatului verde COVID la locul de muncă nu au fost încă finalizate, dar după discuțiile de ieri din alianța de PNL-PSD, guvernul a anunțat că va organiza în zilele următoare consultări cu societatea civilă și cu factorii interesați. 

Citeste si: Bill Gates aruncă bomba despre tulpina Omicron: „Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”

Accesul la job nu va mai fi condiționat de certificatul Covid

Liderii coaliției au convenit miercuri seară să elimine din proiectul legii Certificatului Electronic Covid condiționarea accesului la job de acest certificat.

Informația a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul Covid pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Omicron, mai puțin sever decât Delta. Vești bune aduse de cele mai noi studii din Marea Britanie

Certificatul Covid va intra în vigoare din ianuarie 

Liderii coaliției de guvernare vor să adopte cât mai repede certificatul electronic Covid. Potrivit primelor discuții și a formei de proiect pregătită de Alexandru Rafila, de la sfârșitul lunii ianuarie, toți angajații urmau să fie vaccinați sau testați pentru a merge la serviciu.

Lucrurile ar putea sta diferit, după ultimele negocieri dintre PNL și PSD.

Ministrul Sănătății a precizat pentru Digi24 că nu-l interesează atât de mult forma în care trece, ci doar să fie adoptat cât mai rapid.

"Eu cred că trebuie să fie adoptat, pentru că dacă va fi adoptat mai târziu, până se fac normele de funcționare, sau de intervenție în domeniul apărării sănătății publice, în legătură cu acest certificat electronic, durează prea mult, și dacă ajungem să avem o lege aprobată în februarie, e prea târziu", a spus ministrul Sănătății.

Citeste si: Câte cazuri de Omicron au fost descoperite în România. Aproape toți pacienții, vaccinați cu două doze

Potrivit lui Rafila, în prima parte a lunii ianuarie vom asista la primele creșteri ale numărului de cazuri, poate puțin mai repede, și "atunci trebuie să avem la dispoziție un instrument de intervenție cât mai eficientă". 

Președintele Iohannis și Alexandru Rafila, viziuni diferite asupra certificatului Covid

Potrivit surselor Antena 3, președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor coaliției că nu este momentul pentru a lua astfel de măsuri, ținând cont și de protestele care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2024: Berbecii sunt hotărâți să își facă ordine în viață. Scorpionii se confruntă cu probleme de sănătate - radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Conform surselor citate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu este de acord cu solicitarea președintelui României, Klaus Iohannis, iar joi ar urma să se ia o decizie finală în privința certificatului. 

Inițial, liderii coaliției au decis ca proiectul să fie trecut săptămâna următoare prin Guvern și ulterior să fie transmis spre dezbatere și adoptare către Parlament. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si