Schimbare de ultimă oră pentru angajați! Vor primi 2.080 lei direct pe card

Un nou proiect de lege elaborat de Ministerul Turismului, arată că modul de acordare şi valoarea voucherelor de vacanţă s-ar putea schimba radical. Vor fi introduse tichete cu o valoare mai mare decât a celor normale, de sezon, dar care vor putea fi folosite numai în perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie.

G.B., marți 15 octombrie 2019 , 21:44

Schimbare de ultimă oră pentru angajați! Vor primi 2.080 lei direct pe card
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Angajaţii îşi vor putea alege o singură variantă de vouchere. Un angajat poate primi, anual, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei sau vouchere de vacanță valabile pentru utilizarea în extrasezon în cuantum de 2.080 de lei, în funcție de opțiune.

Citeste si: Cum arată cea mai frumoasă fetiță din lume, considerată „înger”. La doar șase ani, Alina are zeci de mii de fani

Proiectul de lege prevede și sacțiuni. Sancţiuni drastice pentru unităţile de cazare care vor accepta voucherele extra-sezon în alte perioade decât cele menţionate mai sus: amenzi de peste 50.000 de lei şi interzicerea pentru doi ani a acceptării acestor tichete.

Schimbare de ultimă oră pentru angajați! Vor primi 2.080 lei direct pe card

În plus, se sancţionează cu amendă şi retragerea licenţei pentru agenţia de turism care emite pachete de servicii turistice pentru achiziţionare cu vouchere de vacanţă la un preţ mai mare faţă de preţul pachetului similar de servicii achiziţionat prin alte mijloace de plată.

O altă decizie importantă este prelungirea acordării voucherelor de vacanţă până la date de 31 decembrie 2025, se arată în proiectul postat pe site-ul Ministerului Turismului.

Citeste si: Povestea uimitoare a unei fete de 24 de ani: "Ador să fac amor..."

Schimbare de ultimă oră pentru angajați! Vor primi 2.080 lei direct pe card

Citeste si: Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu în viață

„Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităților de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, și un număr scăzut de turiști în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanță în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie”, se arată în nota de fundamentare, potrivit digi24.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si