10 mii de euro strânși la fondul școlii. Elevii unui liceu din Constanța au făcut totul public!

Sumă uluitoare strânsă de părinții unui liceu din Constanța. Nici mai mult nici mai puțin de 10 mii de euro strânși pentru fondul școli, mai exact pentru serbări, pază, medicamente și premiile olimpicilor.

Author: G.B. marți 15 octombrie 2019 , 21:08

10 mii de euro strânși la fondul școlii. Atât au strâns elevii unui liceu din Constanța
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Părinții au declarat că au plătit bunăstarea copiilor sau de teama discriminării, însă aceste sume strânse la colțul școlii rămân în continuare ilegale.

Cel puţin 100 de lei a plătit anul trecut fiecare elev de la Liceul Traian din Constanţa pentru fondul şcolii, potrivit documentelor publicate de una dintre eleve pe Facebook.

10 mii de euro strânși la fondul școlii

Astfel s-au strâns 10 mii de euro din care 37 de mii de lei s-au dus pentru pază și siguranţa copiilor. Restul banilor s-au alocat serbărilor de Crăciun, medicamentelor, premiilor.

10 mii de euro strânși la fondul școlii. Atât au strâns elevii unui liceu din Constanța

Citeste si: Ludovic Orban este noul premier al României!

„La şedinţa Consiliului Profesoral s-a evidenţiat că elevii nu au plătit fondul şcolii şi s-a trimis o listă pentru apostrofarea celor care nu au dat.

N-am plătit pentru că ştiam că nu trebuie să plătesc. Nu mi se pare normal să fiu batjocorită pe faptul ăsta şi să suport consecinţe.” a declarat Roxana Șerban, o elevă a Liceului Traian din Cosntanța.

Atât au strâns elevii unui liceu din Constanța

Instituția publică se apără și spune că nu a făcut presiuni asupra niciunui elev pentru a contribui la fondul școlii.

„Cu siguranţă niciun coleg al meu nu a făcut presiuni în legătură cu plata financiară.” a transmis Gabriela Costea, directoarea liceului Traian.

Purtătorul de cuvânt al primăriei Constanța a ținut să adauge că: „Este vorba despre construirea unei săli de sport. Aceasta este singura notă de fundamentare pe care noi am primit-o.”

Responsabilii promit o anchetă la şcoală. Mai ales că fondul clasei este ilegal. Nici părinţii nu pot strânge bani din proprie iniţiativă dacă nu sunt adunaţi într-o asociaţie cu personalitate juridică.

10 mii de euro strânși la fondul școlii. Atât au strâns elevii unui liceu din Constanța

„Comitetele de părinţi pe clasă nu au personalitate juridică, nu au dreptul legal să colecteze şi să gestioneze fonduri. Părinţii nu pot fi obligaţi să contribuie cu bani.” a menționat Mihaela Ioana Neacșu, inspectorul general București.

Citeste si: „Invazie colorată" în Arad. Localnicii sunt disperați de buburuze

Cu toate acestea, problema e deja un fenomen naţional.

„Cumpărăm foarte multe. Depinde de zone, de şcoli. Am început să cumpărăm table inteligente, markere, bureţi, hârtie igienică, detergenţi, dulapuri pentru ghiozdane.” a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor.

10 mii de euro strânși la fondul școlii. Atât au strâns elevii unui liceu din Constanța

Citeste si: Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu în viață

Mai mulţi părinţi de la această şcoală din Capitală au hotărât să strângă 150 de lei pentru modernizarea sălii de curs şi pentru materialele didactice. Atenţie, nu este vorba despre fondul clasei, ci despre o taxă lunară pentru fiecare copil, arată observator.tv.

„Funcţionează o alternativă educaţională step by step, care presupune o unitate între elevi, care se traduce în unitate şi în rechizite şi materiale didactice. Asta înseamnă ca noi părinţii să avem tot la fel pentru toţi copiii, stilou, pixuri, inclusiv hainele.” a spus Mihai Comănescu, părinte.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si