Schiorul britanic, în vârstă de 18 ani, a fost măturat și ucis de o avalanșă în timp ce se afla pe pârtiile din Meiringen, în cantonul elvețian Berna, iar o altă persoană neidentificată este încă dată dispărută. Acum, echipele de salvare o caută prin zăpadă.
Avalanșa s-a produs în Meiringen, marți, 21 martie.


Salvatorii au fost imediat trimiși cu elicopterul pe munte

Vârsta, sexul și naționalitatea persoanei dispărute nu au fost dezvăluite. Rapoartele locale spun însă că tânărul în vârstă de 18 ani era originar din Anglia, dar locuia de curând în Berna. Polițiștii au fost anunțați de avalanșă marți, în jurul orei 16.25, iar echipele de salvare montană au fost trimise cu un elicopter pentru a localiza persoanele care aveau nevoie de salvare. Avalanșa s-a produs pe o pârtie de schi de pe muntele Wellhorn, numită Gstelliwang. 

Luna trecută, un alpinist a stat îngropat în zăpadă 20 de ore

Luna trecută, un alpinist a stat îngropat în zăpadă 20 de ore

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: O fetiță de 7 ani, în stare gravă după ce s-a accidentat pe o pârtie de ski din Bulgaria

Doi membri ai unei excursii de schi, despre care se crede că sunt victimele menționate mai sus, au fost separați de grupul mai mare atunci când s-a produs avalanșa, care i-a îngropat pe amândoi sub zăpadă, potrivit poliției din Berna.

Echipa de salvare nu a putut recupera decât unul dintre bărbații îngropați, victima britanică în vârstă de 18 ani. Aseară, în jurul orei 19.30, căutările celei de-a doua victime au trebuit să se încheie deoarece se întunecase.

Luna trecută, un alpinist a stat îngropat în zăpadă 20 de ore

Căutările sunt efectuate de echipajul Rega, de Salvamontul alpin elvețian, de salvarea alpină elvețiană, de specialiști montani și de poliția cantonului Berna.

Luna trecută, un alpinist a dezvăluit cum a supraviețuit mai mult de 20 de ore îngropat sub o avalanșă, în timp ce temperaturile au coborât până la -15C.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

Schior de 18 ani, ucis după ce a fost prins de avalanșă în Elveția

Schior de 18 ani, ucis după ce a fost prins de avalanșă în Elveția

[Sursa foto: Mirror]

Carluccio Sartori, în vârstă de 54 de ani, i-a lăsat uimiți pe salvatori și pe ofițerii de poliție atunci când a fost scos din zăpadă în viață, și chiar a reușit să poarte o conversație cu ei. El le-a spus salvatorilor că o cameră de aer care a format suprafața avalanșei nu numai că i-a oferit oxigen pentru a respira, dar l-a și izolat de temperaturile scăzute din timpul nopții. Incredibila salvare a bărbatului din Villanova Marchesana din Rovigo, în nord-estul Italiei, a avut loc în celebra stațiune din Valea Val Badia, în regiunea Tirolului de Sud, pe 27 ianuarie.

Citește și: Copil în vârstă de 10 ani, accidentat pe pârtia de schi. Acesta a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”- radioimpuls.ro

Când a fost scos din pământ, avea o temperatură corporală de aproximativ 24 de grade Celsius, după ce și-a petrecut întreaga noapte îngropat în zăpadă. Temperatura corporală însemna că se afla în cel de-al treilea și cel mai grav stadiu al hipotermiei. După ce a fost transportat de urgență la spitalul San Maurizio din Bolzano și a fost internat la terapie intensivă, se așteaptă ca acesta să se recupereze complet, deși a suferit câteva fracturi și degerături la mâini și picioare.

Vorbind de pe patul său de spital, dl Sartori a declarat că, în timp ce era îngropat sub zăpadă, a încercat să rămână treaz și să nu adoarmă, dorința sa de a trăi fiind foarte puternică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si