Schimbări importante pentru elevi! Anunțul făcut de Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să limiteze sau să anuleze activităţile care implică deplasări în străinătate, precum şi manifestările colective, iar programul „Şcoala altfel” să aibă loc în unităţile de învăţământ.

G.B., luni 24 februarie 2020 , 20:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinate de creşterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ, precum şi atenţionările Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/ Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citeste si: Apelul disperat al unui bucătar care lucrează într-un spital din Milano pentru a preveni apariția CORONAVIRUSULUI în România

„Şcoala altfel” se va efectua în unitățile de învățământ anul acesta la solicitarea Ministrului Educației

Măsurile pe care inspectoratele ar urma să le transmită şcolilor sunt:

Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate. În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia judeţeană de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţie, durata deplasării şi numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Citeste si: Coronavirus România. Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT

„Şcoala altfel”  se va efectua în unitățile de învățământ

Citeste si: Incendiu devastator lângă vila președintelui Klaus Iohannis

Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).
Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul/incinta unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

Citeste si: Află acum ce au spus specialiștii ANM! Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si