Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

Toate școlile din România sunt închise de pe data de 11 martie 2020. Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit, după instituirea stării de urgență, până când vor mai rămâne școlile închise în România.

G.B., miercuri 18 martie 2020 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Toate școlile din România au fost închise, după multe discuții și păreri ale autorităților, împărțite în spațiul public. Din cauza pandemiei cu COVID-19, Klaus Iohannis a decis instaurarea stării de urgență, începând de luni, 16 martie, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că nu există un termen concret pentru reluarea cursurilor, însă vor rămâne închise pe toată perioada în care România se află sub stare de urgență.

Toate școlile din România sunt închise. Cât mai au elevii de stat acasă?

În prezent, este clar faptul că unitățile de învățământ rămân închise cel puțin până după Paște. „Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a spus Monica Anisie.

Toate școlile din România sunt închise

În funcție de cum va evolua situația actuală, autoritățile vor lua decizii privind măsura prelungirii suspendării cursurilor ori privind reluarea acestora.

Citeste si: Sfatul autorităților pentru femeile care aveau în plan o sarcină

Măsurile luate de Ministerul Educației după închiderea școlilor sunt:

Citeste si: Concursul Eurovision 2020 a fost anulat

Toate școlile din România sunt închise

Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, diferite probe practice sau concursuri se amână;

Înscrierea pentru clasa pregătitoare realizează online. Validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor;

Citeste si: Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea şi completarea legii privind scutirea de impozit pentru jurnalişti

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional;

Se încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie;

Activitățile extrașcolare sunt anulate;

Citeste si: Săpunul este aliatul tău principal în combaterea coronavirusului COVID-19. Știi de ce?

Activitățile programului „Școală după școală” se suspendă;

Schimbul de experiență, stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si