Câte şcoli s-au închis din cauza COVID-19? Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Un număr de 654 de unităţi de învăţământ îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (online), iar 5.233 în Scenariul 2 (mixt), a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Author: Andreea Stoica marți 13 octombrie 2020 , 17:12

137 de şcoli, închise în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19
137 de şcoli, închise în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, marţi, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

  • 11.769
    de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;
  • 5.233 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;
  •  654 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

137 de şcoli, închise în ultimele 24 de ore

Luni, 12 octombrie 2020, 517 unități de învățământ figurat în Scenariul 3. Aşadar, în ultimele 24 de ore s-au închis 137 de şcoli.

"Menţionăm că dintre cele 654 de unităţi aflate în această situaţie, 246 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unităţi de învăţământ figurează în acest

scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", precizează MEC.

Şcoli închise din cauza COVID-19
Şcoli închise din cauza COVID-19

Citeste si: Cutremur Turcia, azi 6 februarie 2023: UPDATE Peste 500 de morți și sute de răniți: Seismul a avut 7,8 grade. Zece români, afectați- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reaminteşte că potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

"Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie", afirmă sursa citată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si