Tot mai mulți elevi fac cursuri online din cauza virusului COVID-19. Școlile se închid rând pe rând

Crește rata de infectare cu noul coronavirus, în Sibiu. Tot mai multe școli se închid și trec la cursuri exclusiv online.

Author: Georgiana Balaban vineri 26 februarie 2021 , 17:04

școli închise din cauza coronavirus
Școli închise din cauza coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, vineri, că 11 unităţi de învăţământ vor face ore online săptămâna viitoare, din cauza că localităţile în care se află au o rată de infectare mai mare de 3 la mie.

De asemenea, din cauz unor cazuri confirmate mai multe clase de elevi vor intra de luni în online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis, vineri, scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru săptămâna următoare.

Citeste si: SE ÎNCHID DIN NOU școlile? Anunțul făcut de ministrului Educației pentru toți elevii

11 unități de învățământ au trecut la cursurile online

Astfel, 11 unităţi de învăţământ vor face ore online, din cauza incidenţei ridicate din localităţile în care se află. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Normal Curciu, Şcoala Gimnazială Curciu, Şcoala Gimnazială Scoreiu, Liceul Tehnologic "Ioan Lupaş" Sălişte, Grădiniţa cu Program Prelungit Sălişte, Şcoala Gimnazială Boian, Şcoala Gimnazială Apoldu de Sus, Şcoala Gimnazială Apoldu de Jos, Grădiniţa cu Program Normal Apoldu De Jos,

Şcoala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Orlat şi Grădiniţa cu Program Prelungit Orlat.

În scenariul 2 galben vor funcţiona 179 de unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaş, Şelimbăr, Şeica Mare, Sadu, Şura Mare, Cornăţel, Cristian, Copşa Mare, Şura Mică, Cisnădie, Stejărişu, Miercurea Sibiului, Bradu, Agârbiciu, Aţel, Avrig, Copşa Mică, Dumbrăveni, Ighişul Nou şi Veştem. Preşcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională şi ultimul an al şcolilor postliceale se vor prezenta la şcoală.

Citeste si: Sosesc noi doze de vaccin anti-CORONAVIRUS, în țară. Ce au transmis autoritățile

școli închise din cauza coronavirus
Elevii fac cursuri online din cauza COVID-19.[Sursa foto: google]

În scenariul 3 – verde vor funcţiona 163 de unităţi de învăţământ din restul localităţilor, respectiv toţi preşcolarii şi elevii vor merge fizic la şcoală.

Citeste si: INSP: Trei scenarii de evoluție a cazurilor de coronavirus în România. Am putea ajunge la aproape 9.000 de cazuri noi în fiecare zi

”Chiar dacă unele localităţi sunt în scenariul roşu sau galben, elevii de la grădiniţă sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la şcoală deoarece în aceste localităţi nu sunt clase de învăţământ gimnazial, elevii desfăşurând cursurile în alte localităţi (exemplu localităţile: Cornăţel, Copşa Mare şi Stejărişu). Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal Agârbiciu şi elevii de la Şcoala Primară Fofeldea vor desfăşura orele online şi săptămâna viitoare din cauza lucrărilor nefinalizate”, a mai transmis Inspectoratul Şcolar Sibiu.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, mai multe clase vor intra în online, după confirmarea unor cazuri la elevi sau cadrele didactice.

”Ca urmare, luni, 01.03.2021, în judeţul Sibiu un număr de 19 385 elevi (29,96%), din cei existenţi în unităţile de învăţământ, vor desfăşura orele în sistem on-line”, a mai precizat instituţia.

Municipiul Sibiu se apropie de scenariul roşu, având, vineri, 2,68 la mie. Numărul de cazuri a fost în continuă creştere în ultima perioadă.

Citeste si: Primar din România refuză să își bage localitatea în carantină!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si