Franţa închide 81 de şcoli din cauza COVID-19. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Guvernul francez a decis închiderea 81 de şcoli din cauza îmbolnăvirii unor elevi cu COVID-19. Decizia a fost anunţată de ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer.

Andreea Stoica, miercuri 16 septembrie 2020 , 15:23

Începerea noului an şcolar
Începerea noului an şcolar
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cele 81 de instituţii şcolare închise în prezent din cauza contaminării cu noul coronavirus reprezintă 0,13% din totalul şcolilor,a anunţat miercuri ministrul francez al Educaţiei Jean-Michel Blanquer, apreciind că anul şcolar a început în condiţii bune.

”În momentul în care vă vorbesc, sunt închise 81 de şcoli şi instituţii (şcolare), deci sunt mai puţin de 2.100 de clase închise şi avem aproape 1.200 de cazuri noi de Covid-19 în rândul elevilor, în plus faţă de săptămâna trecută”, a precizat el, la postul LCI.

În Franţ, în total, funcţionează aproximativ 60.000 de instituţii şcolare.

”Situaţia pe care o avem de înfruntat este cea mai bună posibil, având în vedere criza sanitară”, a continuat Jean-Michel Blanquer.

Citeste si: Coronavirus în Franţa - 7.852 de noi cazuri în 24 de ore

”Atunci când ai doar 0,13% din şcoli închise, când ai 0,3% clase închise, este totuşi un început de an şcolar bun”, a apreciat el.

O şcoală se închide când apar trei cazuri de COVID-19

Jean-Michel Blanquer a afirmat că protocolul sanitar implementat cu ocazia acestui început de an şcolar diferit prevede ca o clasă să închidă în general după ce înregistrează trei cazuri pozitive de COVID-19, dar că nu este vorba despre un ”răspuns absolut”.

Şcoli închise din cauza COVID-19
Şcoli închise din cauza COVID-19

Citeste si: Bilanț Covid-19, 16 septembrie! Cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

”Pe plan local, autorităţile din domeniul sănătăţii pot lua decizii”, a spus el. ”Pentru a spune totul, sunt clase care au fost închise cu mai puţin de trei elevi bolnavi”.

Ministrul francez al Educaţiei a mai anunţat că este exclus, în acest stadiu, să se lărgească la elevii din clasele primare oblogaţia purtării măştii de protecţie, impusă în colegii şi licee.

Citeste si: Județul cel mai lovit de criza coronavirusului din ultimele 24 de ore

În privinţa unei închideri generalizate a şcolilor, a anunţat el, acesta nu este lucrul ”cel mai rezonabil”, în pofida faptului că nu poate fi exclus niciun scenariu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si