Focar de coronavirus în școli. Cadre didactice diagnosticate cu COVID-19

La Liceul ”W. Shakespeare” din Timişoara a fost depistată cu COVID-19 o a doua învăţătoare, după ce prima a fost confirmată în urmă cu o zi. De asemenea, a fost confirmat un caz la un cadru didactic la Şcoala Gimnazială nr. 25 din Timişoara. În total, în judeţul Timiş, şase cadre didactice s-au infectat cu noul coronavirus, dar şi un administrator.

Georgiana Balaban, miercuri 16 septembrie 2020 , 14:07

focar de covid 19 la școală
Focar de coronavirus la școală.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inspectorul şef al ISJ Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urma testelor făcute la cadrele didactice de la Liceul ”W. Shakespeare” din Timişoara o învăţătoare a fost testată pozitiv.

"Ieri (n. r. – marţi) au fost testate cadrele didactice de la Liceul Shakespeare, cele din învăţământul primar. După ce am constatat că un cadru a fost testat pozitiv şi încă unul a stat acasă pentru că în familie se afla cineva pozitiv, s-a convenit testarea tuturor cadrelor didactice de la învăţământul primar. Din cele 10 cadre, unul a fost testat pozitiv, este deja acasă, în carantină, celalalte sunt negative. DSP a făcut aseară ancheta epidemiologică, direcţiunea nu ne-a anunţat că mai sunt şi alte cadre contacţi care să stea acasă. Acolo sunt 6 clase de învăţământ primar care vor sta acasă, pentru că 6 învăţătoare nu pot să vină la şcoală. Două săptămâni vor sta acasă şi vor face activităţi online”, a explicat Marin Popescu.

Alte cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice

focar de covid 19 la școală
Focar de covid-19 la un liceu din Timișoara.[Sursa foto: google]


Totodată, în urma testărilor realizate de Consiliul Judeţean Timiş la şcolile speciale, un administrator de la Şcoala ”Gheorghe Atanasiu” a fost depistat pozitiv la coronavirus şi este deja în carantină. De asemenea, o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 25 a fost şi ea depistată pozitiv.

Citeste si: Gestul neașteptat al unui profesor. Și-a obligat toți elevii să scrie în genunchi

Citeste si: Celebrul epidiemiolog trage un semnal de alarmă: "Este de 20 de ori mai periculos"

Citeste si: Nou focar de CORONAVIRUS în România. 48 de persoane infectate

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş se aşteaptă ca în zilele următoare să apară noi cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului din şcolile din judeţ.

"Probabil o să mai apară astfel de cazuri, e inevitabil, pentru că profesorii au venit din concediu sau s-au întâlnit cu oameni veniţi din concedii”, a adăugat Marin Popescu.

Citeste si: Coronavirus în România, 15 septembrie 2020. 1.111 cazuri noi și 51 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

În judeţul Timiş, până acum, sunt diagnosticate pozitiv la coronavirus 6 cadre didactice şi un administrator de şcoală. Dintre acestea, 3 sunt la Şcoala Gimnazială nr. 19 din Timişoara, acolo unde a fost declarat focar; 2 sunt de la Liceul ”W. Shakespeare” şi unul de la Şoala Gimnazială nr. 25. Toţi colegii care au intrat în contact direct cu cadrele didactice pozitive sunt în izolare la domiciliu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si