Şcolile din municipiul Galaţi şi din alte trei comune trec la scenariul galben. Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut

Școlile din municipiul Galaţi, dar şi din localităţile Cudalbi, Folteşti şi Vânători, vor funcţiona după scenariul galben. Decizia a fost luată de autorităţi după ce s-a constatat că rata de infectare cu noul coronavirus a crescut destul de mult, depăşind 1 la mia de locuitori.

Author: Mircea Pop marți 29 septembrie 2020 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În urma adresei transmise de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la gradul de incidenţă al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Galaţi, s-a constatat că patru localităţi depăşesc pragul de 1 la mie.

Acestea sunt: municipiul Galaţi, comuna Vânători, comuna Cudalbi şi comuna Folteşti.

Câte cazuri de coronavirus sunt în Galați

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi, care se aflau pe scenariul I (verde), precum şi pentru cele din comunele Vânători şi Cudalbi. Comuna Folteşti se afla deja în scenariul galben de funcţionare, iar şcolile vor continua în acest mod până la scăderea incidenţei sub 1 la mie”, a transmis, marţi, Prefectura Galaţi.

Citeste si: Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, depistat pozitiv cu COVID-19

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi, au fost înregistrate 53 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 4.221.

Citeste si: Orban: „Există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si