O nouă şcoală din Bucureşti trece în scenariul roşu

O nouă şcoală din Bucureşti trece în scenariul roşu, după ce au fost confirmate trei cazuri de COVID-19.

Author: Andreea Stoica miercuri 23 septembrie 2020 , 20:18

Şcoli închise Bucureşti
Şcoli închise Bucureşti
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şcoala Gimnazială "Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Bucureştiului a intrat în scenariul roşu, după ce două cadre didactice şi un elev au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Toată activitatea didactică se mută în mediul online.

La alte două şcoli gimnaziale din Capitală, nr. 308 şi nr. 190, a fost diagnosticat câte un elev, iar colegii lor de clasă vor face şi ei cursuri online pentru două săptămâni.

"Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a clădirii în care funcţioneză Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, după ce în cursul zilei de astăzi, două cadre didactice şi un elev au fost confirmaţi pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line", au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Măsurile luate

Măsuri de dezinfecţie a spaţiilor de învăţământ au fost luate şi la Şcoala Gimnazială nr.

308 şi la Şcoala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, doar activităţile de învăţare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile.

Şcoli închise din cauza COVID-19
Şcoli închise din cauza COVID-19

Citeste si: Iohannis: Nu văd motive pentru un nou lockdown

Autoritatea locală a mai anunţat că va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii De asemenea, se va implementa orice altă măsură ce se va impune.

Citeste si: Se închid școlile?! Ordinul merge la Monitorul Oficial

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia" la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz".

Citeste si: Un elev din Pitești, gest emoționant pentru colegii lui. Copilul și-a rugat învățătoarea să nu le mai dea teme

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si