Scrisoarea unui profesor catre autoritati: "Am o vechime de 23 de ani in invatamant, iar salariul meu este mai mic decat al unei foste eleve"

Victoria Sepciu, profesor de limba spaniola cu 23 de ani vechime, a trimis o scrisoare in care vorbeste despre problemele din sistemul de invatamant. Desi probleme sunt extrem de grave, in educatie nu se moare, asa cum se intampla la sanatate, insa lipsurile contribuie la inrautatirea "iadului nostru cotidian", spune dascalul.

A.C., miercuri 01 iunie 2016 , 15:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Anii au trecut si au luat cu ei speranta ca Guvernul si oamenii politici din tara mea vor aprecia si recompensa efortul si profesionalismul dascalilor adevarati care sunt din ce in ce mai putini. Am ramas, totusi, la catedra pentru ca am simtit ca, in ciuda tuturor dezamagirilor si mizeriilor pe care trebuie sa le accepte un profesor caruia ii pasa in Romania de azi, munca mea este importanta. Am ramas pentru tinerii dezorientati care au nevoie sa fie ascultati si indrumati si care, in ciuda aparentelor, doresc sa stie", spune profesorul titular la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti.

"In acest moment am o vechime de 23 de ani in invatamant, iar salariul meu este mai mic decat al unei foste eleve, acum medic rezident (debutant)", mai scrie profesorul in scrisoarea sa, pe care a trimis-o si ministrului Educatiei, ministrului Muncii si premierului Dacian Ciolos.

Scrisoarea acestuia vine in contextul in care sindicatele din invatamant au iesit in strada pentru a protesta impotriva modificarii Legii Salarizarii care ofera cadrelor didactice din Romania o marire salariala de doar 5%.

Acesta explica si motivele pentru care transmite acest mesaj: "faptul ca in spatiul public sunt lansate niste informatii neadevarate despre profesori prin care se incearca sa se dezinformeze opinia publica, la fel ca de fiecare data cand Invatamantul a stat la rand la "masa bogatilor".

In aceste zile, au avut loc 2 evenimente:
1. dezbaterea publica a proiectului privind salarizarea bugetarilor, cu scopul eliminarii inechitatilor sociale
2. comunicarea rezultatelor pentru evaluarea activitatii personalului didactic inscris la Concursul pentru Acordarea Gradatiei de Merit, o procedura realizata cu scopul declarat de a recompensa in mod echitabil profesorii cu rezultate deosebite in pregatirea elevilor"
, scrie acesta.

Scrisoarea inegrala a dascalului pe hotnews.ro.

Sindicatele din invatamant au iesit in strada pentru a protesta impotriva modificarii Legii Salarizarii care ofera cadrelor didactice din Romania o marire salariala de doar 5%. - See more at: https://www.stirilekanald.ro/cadrele-didactice-au-iesit-in-strada-cer-demisia-guvernului-imagini-de-la-protest_62324.html#sthash.lO8dxWDf.dpuf
Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si