Se aprind luminițele din București! Programul evenimentelor

Se aprind luminițele din București! Primăria Capitalei a anunțat data la care Bucureștiul va fi luminat pentru sărbătorile de iarnă. Orașul a început deja să fie pregătit pentru sărbătoare.

Author: Madalina Grigore joi 24 noiembrie 2022 , 18:15

Se aprind luminițele din București!

Se aprind luminițele din București! Programul evenimentelor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se aprind luminițele din București! Bucureștiul este pregătit să îmbrace haine de sărbătoare, iar autoritățile pun la punct ultimele detalii pentru ca atmosfera Crăciunului să îi bucure pe bucureșteni.

Se aprind luminițele din București!

Se aprind luminițele din București! Programul evenimentelor

[Sursa foto: PixaBay]

Când se aprind luminițele de Crăciun din București în acest an?

În mai multe orașe din țară târgurile de Crăciun au fost deja deschise. Bucureștiul va avea aproximativ 3.000 de instalații luminoase pentru sărbătorile de iarnă din 2022. 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că nu au mai fost achiziționate alte instalații sau alte echipamente închiriate pentru că în anul 2020 au fost investiți 10 milioane de lei în acest sens.

Luminițele din Capitală vor fi aprinse pe 1 decembrie, potrivit anunțului făcut de Primăria Capitalei.

Citește și: De când putem începe să ascultăm colinde de Crăciun?

Luminiţele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii şi Piaţa Presei Libere. Instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente ”, este anunțul Primăriei Capitalei.

Târgul de Crăciun din Capitală și-a deschis porțile pe 20 noiembrie în Piața Constituției. 

Programul evenimentelor Târgului de Crăciun București 2022

Calendarul programului artistic cuprinde perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9- 11 decembrie, 16- 18 decembrie şi 23- 26 decembrie 2022.

Programul complet al „Târgului de Crăciun Bucureşti 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Anul acesta, Târgul de Crăciun va avea peste 70 de căsuțe din lemn, unde vizitatorii pot alege cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare. 

Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri

Copiii vor avea spații special amenajate desfășurării activităţilor şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului. De asemenea, Căsuţa lui Moş Crăciun va crea atmosferă de basm unde copiii vor fi întâmpinaţi de spiriduşi și vor sta de vorbă cu Moş Crăciun.

”Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, anunţă organizatorii.

Se aprind luminițele din București!

Se aprind luminițele din București! Programul evenimentelor

[Sursa foto: PixaBay]

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market”, organizat de UNTOLD Universe în colaborare cu Primăria Sectorului 6 a Municipiului București se va deschide  vineri, 25 noiembrie, de la ora 18:00,  în Parcul Drumul Taberei.

„Ceea ce ne-am propus în acest an, probabil, este o premieră pentru România. Ne-am propus să facem un târg de Crăciun la un standard foarte înalt şi care să nu ne coste nimic pe noi ca Primărie. (…) Este un proiect ce se autofinanţează, (…) va fi un târg de Crăciun pe care ni-l dorim la nişte standarde precum cele de tradiţie din afară”,  a anunţat, vineri, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, într-o conferinţă de presă.

El a mai menționat că a doua ediţie a „West Side Christmas Market” se va desfăşura în perimetrul lacului din Parcul Drumul Taberei, care este secat.

Citește și: Vacanţa de iarnă 2022- 2023: Cât timp mai merg elevii la şcoală înainte de Crăciun?

Și Edy Chereji, cofondator Untold Universe, a anunțat că peste  70 de comercianţi vor fi prezenţi la târg  în zona de mâncare, băuturi, decoraţiuni.

„De asemenea, vor fi activităţi de divertisment, începând cu roata carusel, (…) spectacole în care să-i implicăm în special pe cei mici. Decoraţiunile pe care o să le avem în perimetrul târgului nostru vor fi unele spectaculoase. Vom avea (…) cea mai mare perdea de lumini din România”,  a mai declarat Chereji.

Chereji a mai anunțat că echipa de creaţie a Untold Universe a conceput o poveste specială prin care încearcă să prezinte cum se organizează un târg de Crăciun, printre personaje se numără și patru elfi.

Conform acestuia,  târgul va fi deschis, zilnic, până la ora 22:00, în timpul săptămânii, iar pe 30 noiembrie, 1 decembrie şi în weekend până la ora 23:00.

Accesul la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi gratuit.

Programul evenimentelor la „West Side Christmas Market” 2022

Astfel, până pe data de 27 decembrie vor avea loc workshop-uri și ateliere pentru copii și adulți, și spectacole de lumini,  “activități și experiențe magice”,  care se vor desfășura pe suprafața cuvei lacului secat.

Tot la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi montată  o roată înaltă de 33 de metri,  de unde va putea fi admirat tot parcul de la înălțime, un carusel cu personaje și un patinoar cu o suprafață de suprafață de 660 de metri pătrați vor transforma evenimentul anului din București în cea mai atractivă zonă inclusiv pentru copii.

La Târgul de Crăciun, vor mai amenajate peste 60 de căsuțe, frumos aranjate, unde participanții vor fi întâmpinați cu fel de fel de bunătăți, dar și obiecte hand-made, cadouri ce vor putea fi cumpărate pentru cei dragi și puse sub bradul de Crăciun.

Citește și: Cât costă o zi la târgul de Crăciun

Mia mult, potrivit comunicatului emis de organizatori, tot parcul va fi împodobit cu becuri de Crăciun.

Și pe lângă patinoarul și caruselul din parcul tematic, vizitatorii pot găsi și o căsuță poștală specială unde pot lăsa scrisoarea pentru Moș Crăciun. În ajunul Crăciunului, se va organiza o extragere, iar câștigătorului i se va îndeplini dorința.

Însă, una dintre marile surprize pe care organizatorii le-au pregătit pentru această ediție va fi perdeaua de lumini care va îmbrăca podul suspendat din parcul Drumul Taberei. Perdeaua de lumini va fi cea mai mare perdea decorativă din România, cu o lungime de peste 100 m, fiind suspendată la o înălțime de până la 50 m. În realizarea acestei instalații luminoase, organizatorii lucrează cu o companie internațională care operează astfel de instalații în Asia, Țările Nordice și SUA.

Întreg programul artistic va fi anunțat în perioada următoare, de către organizatorii târgului.

Citește și: Decorurile de Crăciun dau ton sărbătorilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si