Se dau bani de la stat! Ministerul Muncii pregateste noi ajutoare sociale. Cine si cum poate intra in posesia banilor

Ajutoare financiare de la stat! Ministerul Muncii pregateste un proiect de ordonanta, prin care va acorda ajutoare de circa un milion de lei.

M. P., duminică 09 septembrie 2018 , 13:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit proiectului, de ajutor vor beneficia persoanele concediate din sector suin, in special din cadrul fermelor de porci, care vor primi un ajutor financiar de 500 de lei lunar, timp de sase luni de la data concedierii.

“Avand in vedere faptul ca evolutia virusului afecteaza activitatea societatilor din sectorul suin, ceea ce poate conduce la concedieri individuale/colective de natura a influenta piata muncii, la nivel local si national, Ministerul Muncii a identificat necesitatea acordarii unei masuri de protectie sociala specifice pentru persoanele concediate din cadrul acestor societati”, se arata in ordonanta citata de profit.ro.

Proiectul vizeaza “asigurarea cadrului legal si institutional pentru acordarea unei masuri de protectie sociala persoanelor concediate din cadrul societatilor din sectorul suin a caror activitate a fost afectata de virusul pestei porcine africane”, potrivit Ministerului.  

Cererile pentru compensatie vor trebui depuse de persoana concediata la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca.  

Pesta porcina africana a dus, pana la sfarsitul lunii trecute, la concedierea a cel putin 1.000 de angajati din cadrul fermelor de porci. 8 ferme comerciale au fost inchise pana acum.

Sursa: adevarul.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si