Se deschid sau nu restaurantele? Raed Arafat: „Nu pot să recomand deschiderea”

Secretarul de Stat Raed Arafat a afirmat marți seară că nu recomandă deschiderea restaurantelor, dar dacă se va lua această decizie medicii vor recomanda reguli stricte.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 26 august 2020 , 14:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat a vorbit despre deschiderea restaurantelor. Șeful DSU consideră că nu se poate evita răspândirea virusului complet.

„Risc zero nu există”, spune acesta.

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce

condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare.

Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim.

Încă sunt discuții, urmează să se ia o decizie finală. Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil.

Nu vreau să intru în subiect și să dăm drumul la speculații și, în final, să ne trezim că e așa sau altfel.”,

a mai declarat Raed Arafat.

Scenarii pentru deschiderea restaurantelor

Măsurile referitoare la deschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor vor fi discutate, miercuri, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Premierul Ludovic Orban declara, marți, că există o propunere de deschidere a restaurantelor în zonele unde există un nivel acceptabil al numărului de noi infecții în ultimele 14 zile.

„Mâine vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si