Se dublează zilele de concediu. Ce angajați vor avea 42 de zile libere pe an

Este OFICIAL! Acești salariați vor avea parte de mai multe zile de concediu.

miercuri 13 martie 2019 , 16:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bugetarii primesc vești bune zile acestea! Potrivit unui nou proiect de lege, aceștia ar urma să aibă 42 de zile de concediu pe an.

Acest lucru este valabil, însă, numai pentru anumite categorii de bugetari, pentru salariații din învățământ și pentru cei din sistemul medical care cumulează două funcții. În prezent, acești salariați primesc concediu de odihnă doar pentru funcția de bază, iar pentru ce-a de-a doua funcție primesc doar concediu fără plată.

Citeste si: Nu îți faci duș, iei amendă URIAȘĂ! Pedepse mari pentru călătorii din România care miros urât în mijloacele de transport în comun!

Acesta este motivul pentru care, potrivit acestui nou proiect de lege, acești angajați ar putea să-și cumuleze concediile, atât pentru funcția de bază, cât și pentru cea secundară.

"În acest fel se elimină discriminarea salariaților din administrația publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare față de salariații din mediul privat, în ceea ce privește drepturile și obligațiile corelative care decurg din executarea contractelor individuale de muncă", după cum se arată în noul proiect de lege.

Te-ar putea interesa si