Se fac angajări la ANAF: mii de posturi libere, fără examen

O treime dintre angajații ANAF au mai mult de 51 de ani, iar anul acesta și în 2020 se vor pensiona 2.500 de oameni din 23.500, iar din această cauză, instituția dorește să treacă la un proces de întinerire a personalului.

Author: K.B. miercuri 02 octombrie 2019 , 15:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„33% din personalul actual al ANAF are peste 51 de ani. Anii care vin ne vor crea o problemă din acest punct de vedere. Anul acesta şi la anul ies la pensie 2.500 de oameni din 23.500, o pondere semnificativă”, a spus Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, la un post de televiziune.

Citeste si: Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis se acuză reciproc de încălcarea Constituției. Replici dure în conflictul dintre Palate

Citeste si: Ce a scris Gabriela Firea pe tortul pe care i l-a dăruit mamei ei: ”La mulți ani, Bola” FOTO

Șefa ANAF declară că studenții de la ASE s-au arătat interesați de o carieră în sistemul public și că instituția va angaja tineri fără examen, urmând ca aceștia să fie instruiți în interiorul sistemului. Selecția va fi făcută în funcție de de mediile de la facultate şi notele de la anumite discipline, a precizat Mirela Călugăreanu.

Citeste si: Cine o va înlocui pe Viorica Dăncilă în funcția de Prim Ministru. Nume-surpriză pregătit de Klaus Iohannis

Şefa ANAF spune că în jur de 3.000 de posturi vacante ar putea fi transformate în posturi de debutant.

În 2020 instituţia va avea o mare parte din activitate informatizată, situaţie care va face posibilă o serie de transferuri interne.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si