Totul a coincis cu deciza Facebook de a muta postarile publicatiilor media profesioniste astfel incat sa fie vizibile pentru utilizatori doar prin optiunea "explore". Astfel, in feed-ul normal, utilizatorilor retelei din Slovacia, Serbia, Sri Lanka, Guatemala, Bolivia si Cambodgia nu le-au mai aparut decat postarile platite si cele ale prietenilor, acesta fiind un experiment incercat deocamdata doar in cele sase tari amintite.

Mai multi comentatori romani au avut parte de o surpriza neplacuta in ultimele zile, si anume, conturile de Facebook au fost suspendate.

Motivul? Nimeni nu-l stie exact. Facebook nu a anuntat nimic oficial, dar se pare ca ar fi introdus anumite cuvinte cheie intr-un sistem de monitirizare, iar in cazul in care le folosesti excesiv, corelat cu un anumit numar de raportari, contul tau poate fi suspendat pe anumite perioade sau chiar definitiv, scrie B1.ro

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Motivele care duc la aceasta masura radicala ar fi mesajele publicate pe Facebook, care contin rasism, xenofobie, etc. Totusi, nu este foarte clar cum functioneaza algortimul, cate reporturi trebuie sa primesti, ca mai apoi  sa ti se inchida contul.

Scriitorului Alexandru Petria i-au fost sterse ambele conturi pe care le avea, dupa ce a fost blocat pe fiecare pentru 30 de zile, totul pentru, sustine el, "texte impotriva corectitudinii politice".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si