Secretar de stat: ”Pot fi închise instituţii, mall-uri și restaurante!”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că, prin decretarea stării de urgenţă, poate fi limitată deplasarea în anumite zone, ”izolarea va fi izolare” şi pot fi închise instituţii sau unităţi de alimentaţie publică, precum mall-uri, ori restaurante.

A.M.S., sâmbătă 14 martie 2020 , 20:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  ”Nu discutăm în cadrul stării de urgenţă de închiderea oraşului, discutăm despre nişte ordonanţe militare care se pot da în cadrul situaţiei de urgenţă. (...) În contextul acestei stări de urgenţă, se pot lua anumite decizii: se închid anumite instituţii, restaurante, mall-uri, se limitează circulaţia, se pot face percheziţii, se pot face controale se poate limita accesul în anumite zone”, a afirmat Nelu Tătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

  Acesta a precizat că al doilea om în stat devine ministrul Afacerilor Interne, iar măsurile se iau în contextul în care România trece la scenariul 3 în ceea ce priveşte evoluia cazurilor de îmbolnăvire, dar şi ţinând cont de contextul evoluţiei virusului pe plan european.

  Citeste si: Iohannis: Decretez starea de urgenţă

  Stare de urgenta Romania

  Tătaru a precizat că nu se pune în discuţie închiderea Capitalei, pentru că în acest moment Bucureştiul nu este un focar.

  „Nu (se discută despre închiderea Capitalei - n.r.), se discută în cadrul stării de urgenţă despre nişte ordine şi ordonanţe militare care constau în limitarea unor drepturi, până la drepturile fundamentale care dau voie Guvernului şi ministrului de Interne să închidă anumite instituţii, să restricţioneze un anumit acces în măsura în care noi să e putem desfăşura activitatea în prevenirea şi tratarea acestei boli”, a adăugat acesta.

  Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a precizat că nu se poate evita trecerea la scenariul patru, în care numărul de cazuri creşte peste 2.000, însă poate fi prelungită perioada în care România se află în scenariul 3.

  Stare de urgenta Romania

  Citeste si: STARE DE URGENȚĂ în România! Ce înseamnă acest lucru și ce nu vor mai avea voie românii să facă?

  Acesta a adăugat că starea de urgenţă ”ajută în contextul în care izolarea va fi izolare, iar carantina şi limitarea accesului sau deplasării persoanelor, izolarea anumitor zone sau focare pentru a putea menţine local evoluţia”.

  Citeste si: BREAKING NEWS! România intră în stare de urgenţă începând de luni! Primele declaraţii ale lui Klaus Iohannis 

  Stare de urgenta Romania

  Tătaru a declarat a spus că Bucureştiul nu este un focar, iar în România sunt ”focare izolate” iar autorităţile încearcă limitarea extinderii acestora.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si