Se indrepta spre o interventie, cand a ramas cu masina in mijlocul drumului! Ce a facut apoi acest politist intrece orice imaginatie

Sunteti in pericol si aveti nevoie de ajutorul unui echipaj de politie? Masinile cu care intervin oamenii legii sunt mult prea vechi, au defectiuni si... de multe ori, nu ajung in timp util. In Bacau, un politist care mergea la o interventie a luat-o pe jos, dupa ce autoturismul s-a oprit brusc.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D luni 23 octombrie 2017 , 19:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Masina acestui agent de politie s-a stricat chiar in drum spre o interventie. Omul  legii se grabea sa ajunga la un batran din localitate, caruia hotii  voiau sa-i intre in casa. Doar ca, in drum spre caz, autoturismul si-asa ruginit din toate incheieturile i-a cedat din senin. 

“N-a mai pornit, am ramas in mijlocul drumului cu ea”, spune politistul.

In tot acest timp, batranul care sunase la 112 se temea pentru viata lui. Asa ca politistul n-a mai stat pe ganduri si dupa ce i-a fost tractata masina, s-a dus la caz....pe jos si a ajuns in 20 de minute. Batranul reusise pana atunci sa- l goneasca pe hot.

“Am sunat la 112 sa anunt ca nu pot sa ajung in timp real...toti dau din umeri! Era singurul autoturism? Mai avem doua sicrie de poltiie, ca nu ai cum, sunt niste sicrie n ai cum sa le numesti altfel fiidca n-ai nicio siguranta cu ele”, adauga el.

Grav este ca situatia nu e una singurala. Este foarte posibil ca si alti oameni care au o urgenta sa nu poata primi sprijinul politistilor, tot din cauza masinilor mult prea vechi. 

Ioan Canarau-lider Sindicatul Politistilor Europeni: “ In majoritatea oraselor din tara politistii se confrunta cu o astfel de evenimente cand masinile de serviciu cedeaza, nu mai pornesc iar politistii nu pot

interveni in mod operativ la sesiarile 112. Noi o punem pe seama unui management defectuos al resurselor financiare ale unor anumiti sefi”.

Unele masini ale politistilor din orasele mici si din zona rurala sunt vechi chiar si de 12 ani si au grave probleme la sistemele  de franare si de directie. Chiar daca ministerul a alocat de mai multe ori fonduri pentru achizitionarea de autoturisme noi si performante, acestea  n-ar fi ajuns la patrulare, ci..... la sefii institutiilor, care nu fac munca de teren.

Politistii din Bacau spun ca au deschis o ancheta si ca vor remedia deficientele. Ramane de vazut....cand.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si