Se intampla in judetul Dolj. Pensia colosala a unui oltean a ajuns subiect de discutie. Asa, sa tot traiesti in Romania

Un pensionar din Dolj incaseaza pe luna cat 21 de pensii normale.

M. P., duminică 22 iulie 2018 , 15:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Barbatul care incaseaza aceasta pensie uriasa a fost magistrat. El primeste cea mai mare pensie speciala care se plateste in judet, de peste 27.000 de lei brut pe luna. Informatia a fost prezentata la solicitarea GdS, de catre directoarea Casei Judetene de Pensii Dolj, Daniela Licu. Avand in vedere ca pensiile se impoziteaza cu 10%, reprezentand impozit pe venit, un calcul matematic simplu ne arata ca persoana care are aceasta pensie speciala incaseaza putin peste 24.300 de lei pe luna.

Despre beneficiarul acestei pensii exorbitante stim doar ca a lucrat in magistratura, astfel ca pensia sa speciala s-a actualizat anual, in sensul ca a crescut atunci cand cresteau drepturile banesti ale colegilor sai care erau inca in activitate, conform prevederilor Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Olteanul primeste pensie speciala cat 21 de pensii normale

Dupa majorarea punctului de pensie, de la 1 iulie, de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, pensia medie pe judet a ajuns la 1.140 de lei pe luna, a informat Daniela Licu. Astfel ca pensia medie este foarte aproape de nivelul salariului minim pe economie. Un tanar platit cu salariul minim incaseaza lunar 1.162 de lei pe luna. Daca ne raportam la pensia minima majorata, de la 1 iulie, de la 520 de lei la 640 de lei, pensia pensionarulu de lux din Dolj ar ajunge pentru plata lunara a indemnizatiei (pensiei minime) a 38 de persoane.

Daca facem inca un calcul matematic, observam ca pensionarul de lux incaseaza lunar cat 21 de pensionari care au pensia medie pe judet. De asemenea, fostul magistrat incaseaza mai mult decat 20 de persoane salariate platite cu salariul minim pe economie.

Sursa: gazetadesud.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si