Se intampla weekendul acesta in Bucuresti: Street Delivery 2016. Iata programul evenimentului

Cea de-a 11-a ediţie a Street Delivery aduce laolaltă, pe strada Pictor Arthur Verona din Bucureşti, meşteşugari cu experienţă şi novici, muzica şi filmul, grafica şi banda desenată.

sâmbătă 11 iunie 2016 , 10:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din dorinţa de a revitaliza meserii aproape uitate, tema aleasă de organizatori pentru 2016 a fost ”Meserie!” şi, datorită ei, Street Delivery 2016 este, cu adevărat, un fenomen închegat. Meseriaşi de toate tipurile s-au adunat în centrul Bucureştiului, scrie news.ro.

Street Delivery a pornit de la ideea arhitectului Şerban Sturdza. El a dorit să gândească un alt fel de PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru centrul Capitalei, în special, pentru strada Arthur Verona. În viziunea sa, strada ar fi devenit un spaţiu cultural, dedicat exclusiv publicului, menită să unească parcurile Icoanei şi Cişmigiu.

Astfel, din 2006, pentru câteva zile, la fiecare început de lună iunie, strada se închide pentru Street Delivery.

Cea de-a 11-a ediţie a Street Delivery a debutat, vineri. În jurul orei 17.00, multe standuri încă se asamblau şi amenajau. Altele, erau deja populate, în special de copii.

Până la Biserica Anglicană, de-o parte şi de alta a străzii sunt desfăşurate ateliere de meşteşuguri, de la sticlari la legători de carte, ateliere de împletituri şi tâmplărie, olărit, butaforie şi depanare de aparate electronice.

Odată cu lăsarea serii, strada Verona a devenit neîncăpătoare. Atelierele de croitorie şi cele de serigrafie încă funcţionau, iar pe scena de muzică şi-au făcut apariţia câteva grupuri autohtone, între care Temple Invisible şi Loungerie II. Locul de unde vizitatorii au o privire de ansamblu este perimetrul din faţa Bisericii Anglicane, care serveşte ca zonă de relaxare.

Calcanul emblematic al Street Delivery, cum îl numesc organizatorii, va fi desenat, anul acesta, de artistul spaniol Sabek, iar Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperişul librăriei Cărtureşti Verona pentru a face un nou desen mural.

Sâmbătă şi duminică, aici vor concerta Somnoroase Păsărele, Tourette Roulette şi RoadKill Soda, în timp ce în grădina TIAB, vor rula filme propuse de prima ediţie a Audience Award Film Festival.

Evenimentul-manifest Street Delivery se desfăşoară de 11 ani în Bucureşti, de 10 ani în Timişoara, de 4 ani la Iaşi şi este pentru prima dată când oraşul Baia Mare este implicat în proiect. La Cluj-Napoca, sub numele Someş Delivery, manifestările vor avea loc în zilele de 18 şi 19 iunie.

Street Delivery este organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si