Se numeste Cascada Cailor si este cea mai mare cascada din Romania. Si-a primit denumirea dupa o intamplare care a avut loc in urma cu multi ani

Cea mai mare cascada din Romania este situata in apropierea statiunii turistice Borsa, iar caderea de apa este de 90 de metri. Cascada Cailor si-a primit denumirea dupa o intamplare care a avut loc in zona in urma cu mai multi ani.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe joi 18 august 2016 , 13:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Site-ul www.turistderomania.ro scrie ca denumirea Cascadei Cailor nu are la bază un mit, ci o întâmplare ce s-a petrecut în zonă.
Oamenii îşi ţineau hergheliile de cai, din primăvară până în toamnă, pe păşunile bogate din zonă. Însă, nu a trecut mult timp, şi urşii au început să atace caii.
La un moment dat, aceştia au reuşit să încolţească animalele deasupra prăpastiei de lângă ceea ce astăzi se numeşte Cascada Cailor. Astfel, unii cai au fost prinşi, iar alţii pentru a scăpa s-au aruncat în hău.
În urma acestui incident, care a costat averea localnicilor, mai multe locuri din împrejurimi au fost numite Muntele Cailor, Podul Cailor şi Izvorul

Legenda spune ca denumirea Cascadei Cailor nu are la bază un mit, ci o întâmplare ce s-a petrecut în zonă.

Oamenii îşi ţineau hergheliile de cai, din primăvară până în toamnă, pe păşunile bogate din zonă.

Însă, nu a trecut mult timp, şi urşii au început să atace caii. La un moment dat, aceştia au reuşit să încolţească animalele deasupra prăpastiei de lângă ceea ce astăzi se numeşte Cascada Cailor.

Astfel, unii cai au fost prinşi, iar alţii pentru a scăpa s-au aruncat în hău.În urma acestui incident, care a costat averea localnicilor, mai multe locuri din împrejurimi au fost numite Muntele Cailor, Podul Cailor şi Izvorul Cailor.

Accesul către cascadă este facil, fie pe jos de la Borşa pe o potecă, fie cu telescaunul din staţiunea Borşa. De la capătul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor în circa 15 minute.

Oraşul Borşa a ajuns în topul staţiunilor de iarnă autohtone cu mulţi ani în urmă, odată cu amenajarea pârtiilor de schi şi construirea unor noi pensiuni şi hoteluri în zonă.

Acum, turismul din această parte a ţării tinde să devină unul de vară.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si