Se poate trai numai din dobanda de la banca? Iata cati bani trebuie sa bagi, pentru a-ti asigura un trai decent lunar!

Cati bani ar trebui sa depunem la banca, astfel incat sa ne asiguram un salariu minim numai din dobanzi? Care este cel mai bun mod de a pune banii sa lucreze pentru noi? Raspundem la aceste intrebari acum, in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

G. S., marți 27 februarie 2018 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Banii trebuie sa ne aduca profit. In functie de modalitatea aleasa, putem obtine un randament de peste 10 la suta pe an. Bineinteles, cu riscurile de rigoare.

Poate cel mai important principiu este cel legat de impartirea banilor. Este o greseala sa-ti folosesti toate economiile intr-un singur instrument de investitii. Cel mai bine este sa imparti banii si in acest fel reduce din riscul de a pierde toata suma.

Dar, sa incepem cu primul nivel de investitii. Cel mai simplu!

Un randament de 1,5 la suta pe an pentru un depozit inseamna un castig de 150 de lei la fiecare 10 mii de lei depusi in banca.  Este foarte putin, insa vestea buna e ca unii specialisti cred ca nivelul dobanzilor ar putea sa creasca in viitor.

Spre exemplu, daca vrem sa obtinem lunar un venit de 1.900 de lei, adica salariul minim brut pe economie, numai din dobanzi, trebuie sa depunem in banca 1.520.000 de lei.
La randamentul de 1,5 la suta pe an, obtinem 22.800 de lei. Impartim suma si ajungem la 1.900 de lei pe luna. Brut, pentru ca trebuie sa platim un impozit de 10 la suta catre stat. Atentie! Dobanda o retragem o singura data pe an. Suma reprezinta peste 330 de mii de euro iar statul garanteaza numai depozitele de pana in 100 de mii de euro.

Pe langa profitul obtinut de pe urma vanzarii actiunilor, putem castiga si din dividende. La 100 de mii de lei investiti intr-un an, actiunile ne pot aduce cam 12 mii de lei.

Daca va ganditi sa cumparati acum pamant pentru a investi in agricultura, trebuie sa stiti ca preturile sunt piperate. De la 2.000 de euro si pana la aproape 10.000 de euro pe hectar.
Cele mai mari preturi le gasim in vestul tarii. In acest caz, cultivarea terenului, si nu cedarea suprafetei in arenda va va aduce profitul cel mai mare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si