Se pune taxă pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10 000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii curții de conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc 10 000 de lei.

R.B., miercuri 17 iulie 2019 , 10:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deși a declarat într-o conferință de presă, după ședința CEx, că vor fi impozitate doar pensiile speciale, Eugen Teodorovici vrea să impoziteze cu cel puțin 30% toate pensiile care depășesc pragul de 10 000 de lei. Motivul este acela că dacă ar suprataxa doar pensiile speciale, măsura ar putea fi declarată neconstituțională.

Citeste si: Gest incredibil! Un primar din România a renunțat la pensia specială

Conform datelor pe care le are în acest moment Ministerul Muncii, vor fi impozitate 4 046 de pensii de serviciu (pensii speciale) și 300 de pensii stabilite pe baza contributivității.

Citeste si: Câştigul salarial mediu net a crescut în luna mai cu 14,7%

„Pe legi speciale, în luna iunie avem: 4046, din care magistrați 3 252, persoanl navigant 653 și restul sunt din zona funcționarilor publici parlamentari, a corpului diplomatic, curtea de conturi și personalul auxiliar din instanțe.”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi pentru Digi24.ro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si