Se schimba regulile executarilor silite si modul de recuperare a creantelor. Afla noile modificari

Executarile silite si recuperarile de creante incepute dupa 1 ianuarie 2017 sunt nule? Asa spun avocatii. Asta pentru ca, firmele care se ocupa de aceasta afacere sunt obligate sa se inscrie la Protectia Consumatorilor. Pana acum insa, niciun dosar nu a fost avizat. Iata ce trebuie sa stiti despre noile reguli, daca sunteti in situatia de a fi executati silit! ##VIDEO42930##

Author: Stirile Kanal D Editor: Catalin Patru marți 17 ianuarie 2017 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Recuperarea unei datorii de orice fel printr-o firma specializata se desfasoara dupa reguli diferite, de la 1 ianuarie.

MARIU COLTUC, AVOCAT: „Erau niste firme interpuse pentru marii actori financiari de pe piata nationala sau internationala. O prevedere importanta este ca trebuie sa aiba sediul principal aici”.

Cei de la ANPC au un control mai strict asupra acestor firme. Este foarte important ca orice abuz sa fie raportat si catre comisarii de la Protectia Consumatorilor!

De la 1 ianuarie, fiecare firma de recuperari creante trebuie sa se inscrie la Protectia Consumatorilor. Avizarea dosarului unui dosar stufor, cu multe documente este un proces de durata. Ce se intampla cu cei urmariti pentru recuperarea unei datorii?

MARIU COLTUC, AVOCAT: „Daca primesc o executare silita sau chiar o cerere de chemare in judecata, trebuie sa se intereseze daca s-a depus dosarul la Protectia Consumatorilor. Noi ne-am interesat, nu s-a depus, deci se pot apara foarte bine”.

Cand poate fi datornicul contactat pentru recuperare? Iata o problema cu o rezolvare cat se poate de clara. Toate aceste situatii sunt atent stipulate in lege!

Recuperatorii nu pot contacta datornicul in intervalul 20.00 seara -9 dimineata. Somatiile nu pot f afisate la usa celui care trebuie sa plateasca datoria.

De asemenea, nu pot fi contactate alte persoane in afara de titularul creditului sau al contractului!

Instanta este locul in care un abuz poate fi rezolvat definitiv. Asta implica insa cheltuieli: bani si timp!

Daca sunteti executat silit, aveti dreptul sa vindeti direct imobilul ipotecat. Legea va pune la dispozitie 6 luni pentru aceasta tranzactie, cu conditia ca din banii obtinuti sa stingeti datoria.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si