Se schimba varsta de pensionare! Klaus Iohannis a promulgat legea

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind modificarea varstei de pensionare pentru anumite categorii de angajati. Astfel, varsta de pensionare pentru femei creste.

Author: M. P. luni 19 martie 2018 , 18:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Legii pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, promulgata vineri de presedintele Klasu Iohannis, varsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atat pentru femei cat si pentru barbati. Pana acum, varsta de pensionare pentru femei era de 63 de ani.

„Aceasta propunere legislativa preintampina situatiile de discriminare pe motive de gen, cu atat mai mult cu cat majoritatea personalului de cercetare-dezvoltare de gen feminin doreste continuarea activitatii, si nu pensionarea. De asemenea, consideram ca in domeniul cercetare-dezvoltare, discriminarea de gen, fie ea si pozitiva, nu isi are rostul. Totusi, legea da posibilitatea pentru persoanele care doresc sa se pensioneze la varsta de 63 de ani sa faca acest lucru, dar ca o derogare, si nu ca o regula.”, se arata in expunerea de motive a proiectului legislativ, initiata de deputatul Minoritatilor, Varujan Pambuccian.

Camera Deputatilor a adoptat acest proiect de lege in 28 februarie, in calitate de for decizional.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si