Carnea de porc ajunge să înregistreze prețuri record din cauza scăderii efectivelor din Europa
Carnea de porc de lucru, folosită pentru producția mezelurilor a ajuns să coste peste 15 lei kilogramul după o dublare într-un an și o creștere de aproximativ 50% din luna februarie până în prezent. Astfel, vara aceasta, producătorii spun că vor exista prețuri mărite la produsele finale, precum salamul de vară.
Mezelurile se scumpesc și în această vară chiar dacă prețul cărnii de lucru pentru acestea s-a dublat într-un an și a crescut cu aproximativ 50@ din luna februarie și până în prezent. Producătorii se așteaptă la scumpiri considerabile la produsele finite.
„Bubuie” prețul mezelurilor. Carnea ajunge la prețuri record din cauza scăderii efectivelor din Europa
Potrivit ziarulunirea.ro, Andrei Pădurean, manager operaţional al companiei Universal, care produce mezeluri sub brandul Silvania Gourmet în localitatea Crişeni din judeţul Sălaj a explicat că: „ Acum, în medie, carnea de porc de lucru costă 3-3,2 euro/kg, faţă de 1,25 euro/kg în urmă cu un an. (…) În septembrie anul trecut am transferat o parte din creştere în preţurile finale ale produselor şi ne aşteptam ca din februarie să scadă.
Citește și: O nouă scumpire a carburanților după ce prețurile scăzuseră în ultimul timp
Citește și: VIDEO- Cireșele de mai întârzie să se coacă din cauza vremii schimbătoare
Prețul cărnii, noua provocare a sezonului. Ce spun producătorii
Despre viitoarele scumpiri la carne a vorbit și Voicu Vușcan, administrator al Elit, companie care produce anual peste 50.000 de tone de mezeluri în cadrul celor cinci fabrici proprii din Alba, Bucureşti, Arad şi Prahova: „Cea mai mare provocare pentru industria noastră este creşterea accelerată a preţurilor materiilor prime, cu un impact semnificativ
Citește și: Urmează scumpiri... mai blânde